Stanislav Hrabě
6. srpna 2017 • 04:57

Kuka se Šmicrem velebí Škodu: Charakter, pro Slavii je nenahraditelný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve slávistickém herním systému je kapitán mužstva a hlavně luxusní střelec Milan Škoda nenahraditelný. On svými trefami, ale i celkovým herním přínosem, táhne pražský klub do evropské společnosti. Nejenže dává důležité góly, proti BATE Borisov se prosadil pouze on, doma i venku, ale svým pohybem váže na sebe neustále pozornost a také v případě nutnosti vypomáhá obraně. Škodova hodnota je obrovská a neustále narůstá.



Proměněný pokutový kop v Edenu, přesná hlavička v Borisov Areně. K tomu lze ještě připočíst nastřelenou tyč v prvním duelu a obrovskou šanci v odvetě, kdy na jeho přiťuknutí hlavou nedoskočili dva spoluhráči. Slávistický útočník Milan Škoda je nejvýraznější postavou červenobílého týmu. Jemu vděčí, že už nyní budou mít slávisté bohatý a zajímavý mezinárodní podzim.

„Je pro Slavii nenahraditelný,“ nebojí se silného vyjádření Pavel Kuka, jedna z nejvýraznějších postav pražského klubu. „A to už několik let. Držel ji svými góly a výkony, když se bála o ligové přežití, táhne ji i teď k výšinám,“ říká vicemistr Evropy 1996.

Šilhavý po návratu z Borisova: Když zápas skončil, hodně jsem si oddychl
Video se připravuje ...

Znamená to, že Škoda už vstoupil mezi klubové legendy? „To rozhodně. Dal v jejím dresu víc důležitých gólů, než Kuka se Šmicrem dohromady,“ dopouští se člen Klubu ligových kanonýrů mírného rouhání. „Má pravdu, my šli brzy pryč,“ nerozporuje tento názor Šmicer, další člen stříbrného týmu z EURO 1996, přezdívaný slávistické štístko. „Jsem moc rád, že Milan zůstal, nešel do Arábie nebo Číny a Slavia se může o něj pořád opřít,“ dodává.

„Má podobný význam jako Lafata pro Spartu,“ vnáší do diskuse přirovnání trenér Petr Rada, jenž vedl oba. „Jsou pro týmy nezastupitelní, dávají mraky důležitých gólu, ne náhodou byli v minulé sezoně nejlepšími ligovými střelci,“ zdůrazňuje.

Švento a Bořil o losu Slavie: APOEL si přál jen masér
Video se připravuje ...

„A nejde jen o góly. Jsou osobnostmi, výborní do kabiny, tvoří se okolo nich parta,“ předkládá Rada další jejich přínos. „Kluci je mají rádi,“ odkrývá Rada i vazby mezi hráči. „Milan je charakter, za mužstvo bojuje, proto ho ostatní na hřišti vyhledávají a respektují,“ přitakává Šmicer.

Další hodnota přichází v defenzivě. Při standardních situacích soupeře vypomáhá obraně a je nesmírně efektivní, tudíž užitečný. V Borisově v prvním poločase za stavu 1:0 pro běloruský tým odvrátil hlavou dva první rohy domácích. V čase, kdy prožívali po rychlém vedení euforii a Slavia se ocitla v nelichotivé situaci. „Ano, byly moje,“ skromně připomenul, že nedovolil, aby z nich vzešla pro Laštůvkovu branku jakákoli hrozba.  „Málokdo si toho všímá, ale tady taky odvádí Milan obrovskou práci,“ připomíná Kuka.

Škoda se už zapsal nesmazatelně do slávistických análů. „Hodně vážím slova, abych jeho chválu nepřeháněl,“ doznává Kuka. „Ale Milan si ji rozhodně zaslouží!“

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud