14. srpna 2017 • 13:40

Brankáři Sparty? Dúbravka a Koubek už chybovali, fanoušci volají Bičíka

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jedno z velkých témat kolem Sparty na začátku sezony. Brankáři. V prvních soutěžních zápasech chytala posila Martin Dúbravka, po jeho nepřesvědčivých výkonech ale dostal šanci Tomáš Koubek. „Je teď moje jednička,“ řekl trenér Andrea Stramaccioni. Jenže ani čtyřiadvacetiletý gólman není v top formě, což ukázal zápas v Liberci. Proto si nemalá část sparťanských fanoušků přeje, aby šanci ještě dostal veterán David Bičík, který na ni zatím čeká. Jak na tom brankáři Sparty v tuto chvíli jsou?



Martin Dúbravka

Sparta o něj hodně stála, jaro v dresu Liberce se mu povedlo. Po přípravě ukázal trenér Stramaccioni na něj. Jenže hned první velmi důležitý soutěžní zápas mu nevyšel, na půdě CZ Bělehrad byl Dúbravka nejistý a nepředvedl žádný zákrok navíc.

Přesto v brance pokračoval. Jenže rozpaky nerozmetal. V ligovém utkání proti Bohemians 1905 totiž v závěru vyrazil míč jen před sebe a stoper Michal Šmíd vyrovnal.

Nevyznamenal se ani v odvetě proti Bělehradu, kde na něj dokonce v jednu chvíli domácí fanoušci pískali. O své místo po tomto zápase přišel.

Sparta - Bohemians: Vyrovnáno! Dostálovu střelu Dúbravka jen vyrazil, Šmíd dal na 1:1
Video se připravuje ...

Tomáš Koubek

Do branky se dostal na úkor Dúbravky ve čtvrtém soutěžním utkání. Na půdě Mladé Boleslavi si vedl dobře, párkrát tým podržel a udržel čisté konto. Trenér Stramaccioni ho po utkání chválil, zároveň ale prozradil, proč ho předtím ignoroval.

„Na Koubka jsem byl přísný, protože nepřišel v ideální formě. Teď zhubnul, je jedno kolik kilo, ale je připravený a ve formě. Proto jsem mu dal šanci. Aktuálně je jednička a je na něm, jestli si tuto pozici udrží,“ tvrdil italský kouč.

Ovšem hned další zápas Koubkovi nevyšel. Na hřišti Slovanu Liberec si připsal fatální hrubku, když v 63. minutě neudržel slabou střelu z přímého kopu, míč vyrazil jen před sebe a dorážející Radim Breite měl snadnou úlohu. Vyrovnal a Sparta přišla o body.

Liberec - Sparta: Koubek neudržel Potočného přímák, Breite dorazil – 1:1
Video se připravuje ...

David Bičík

Od začátku sezony je třetím brankářem, spekuluje se o jeho hostování jinde. Ovšem minimálně část fanoušků Sparty má jiný názor. Jméno oblíbeného brankáře vyřvávali už při zápase s Bělehradem, to samé pokračovalo v Liberci.

Bičík totiž v závěru minulé sezony ukázal, že ze svého gólmanského umění nic nezapomněl, ze sestavy dokonce vytlačil Koubka. Může se to znát znovu? Proti zkušenému brankáři mluví věk, je mu už 36 let.

Brankář Sparty Praha Tomáš Koubek
Brankář Sparty Praha Tomáš Koubek

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud