27. srpna 2017 • 15:03

Baník uspěl s odvoláním, fanoušky v Plzni pustí na stadion

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvolací komise Fotbalové asociace ČR zrušila čtvrteční trest disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) pro Baník Ostrava v podobě jednoho venkovního utkání bez fanoušků. Příznivci Baníku tak mohou na stadion při dnešním ligovém utkání v Plzni.



PŘÍMÝ PŘENOS zápasu Plzeň - Baník sledujte od 18.30 ZDE »

Disciplinárka ve čtvrtek poprvé využila možnost uložit nový trest v podobě jednoho venkovního duelu bez hostujících fanoušků. Slezané pykali za výtržnosti při předchozím zápase na soupeřově půdě na Slovácku, kde se příznivci hostů provinili tím, že používali pyrotechniku, vhazovali předměty na hrací plochu, skandovali nevhodné pokřiky a poničili zařízení stadionu v Uherském Hradišti.

"Závažnost chování ostravských fanoušků při utkání se Slováckem vedla disciplinární komisi k uložení trestu, který vešel v platnost od tohoto soutěžního ročníku a měl by být signálem především pro příznivce jednotlivých klubů," uvedl v tiskové zprávě místopředseda disciplinárky Josef Teplý.

Chacharofobie - choreo baníkovců v zápase se Slavií
Chacharofobie - choreo baníkovců v zápase se Slavií

Případem se v neděli zabývala odvolací komise a nakonec trest zrušila. Podle řádů toto rozhodnutí nemusí zdůvodňovat. Plzeň nicméně verdikt přivítala.

„Rozhodnutí považujeme za správné. Prioritou pro nás je bezpečnost fanoušků na stadionu, jeho okolí i ve městě,“ uvedl mluvčí plzeňské Viktorie Václav Hanzlík.

„Vstupenky do sektoru hostů budou tedy v prodeji 90 minut před začátkem zápasu. V platnosti zůstávají veškerá bezpečnostní opatření. Uzavřena bude pivovarská lávka, oplocený bude i sektor hostů,“ dodal mluvčí klubu.

Fanoušci ostravského klubu se i přes trest chystali vyrazit do Plzně a chtěli se sejít pod tribunou vedle sektoru hostů. Zrušení trestu na poslední chvíli by tak nemělo mít výrazný vliv na počet příznivců Baníku v hledišti.

Ligová fotbalová asociace, jejíž disciplinární komise udělila trest, rozhodnutí odvolací komise respektuje a nebude fanouškům bránit ve vstupu na stadion.

"Jelikož má klub právo se proti tomuto rozhodnutí odvolat, což se událo tento pátek a předseda Odvolací komise FAČR Jan Lego dnes rozhodl o pozastavení vykonatelnosti trestu, musí LFA toto rozhodnutí respektovat. V praxi to znamená, že fanoušci Baníku Ostrava budou dnes vpuštěni na stadion během ligového utkání v Plzni," stojí v prohlášení LFA.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud