Hynek Preisler
28. srpna 2017 • 11:49

Končím tady, zuřil Mehanovič kvůli střídání. A v Jablonci dohrál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bosenský záložník Mirzad Mehanovič už za Jablonec hrát nebude! Se severočeským klubem v pondělí ráno podepsal dohodu o ukončení smlouvy. „Ukončení Mirzadova angažmá v Jablonci přichází po vzájemné dohodě vedení klubu a hráče,“ sdělil tiskový mluvčí Jablonce Martin Bergman.



Rozvázání smlouvy předcházel incident, který se na Střelnici odehrál při odchodu do kabiny po prvním poločase nedělního zápasu se Zlínem (2:0). 24letý záložník za sebou neměl dobrý poločas. Když se u střídaček dozvěděl, že do druhé půle již nenastoupí, rozčílil se, vztekle bouchl do reklamního panelu a hlasitě pod hlavní tribunou směrem k lavičce zakřičel: „My vedeme a já střídám? Končím tady.“

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Zlín 2:0. Domácí poprvé v sezoně vyhráli
Video se připravuje ...

„Nelíbilo se mu střídání, ale on je od toho, aby hrál, a já jsem od toho, abych rozhodoval, kdo půjde na hřiště. Nebyla to správná reakce,“ pokáral ho pak na tiskové konferenci kouč domácích Zdeněk Klucký, který místo Mehanoviče poslal na hřiště tradičního žolíka Ondřeje Mihálika. Reprezentant do 21 let pak po třech minutách na hřišti gólem pečetil výhru 2:0.

Reakce klubu byla rychlá a v pondělí se s ofenzivním hráčem dohodl na ukončení smlouvy. Přitom v uplynulé sezoně byl rodák ze Srebrenice druhým nejproduktivnějším hráčem Jablonce (6 gólů) a mimochodem dvěma výstavními góly na jaře sestřelil pražskou Spartu. Před touto sezonou věřil, že na něm budou „zelenobílí“ po odchodu Martina Pospíšila stavět více.

„Doufám, že to tak bude. Pospa i Adam (Zreľák) jsou ofenzivní záložníci, hrající pod hrotem, takže doufám, že bych mohl na hřišti dostávat více prostoru,“ pověděl na startu přípravy pro isport.cz. V této sezoně odehrál v jabloneckém dresu pět utkání, v prvních třech však jen střídal, celkem 153 minut. Proti Zlínu byly poslední.

Jablonec - Dukla: 2:0! Mehanovič po krásné spolupráci s Kubistou navýšil vedení domácích
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud