28. srpna 2017 • 14:38

Úleva pro Plzeň! Čermákovy vazy vydržely, chybět bude pár týdnů

Autor: jv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Děsili se, že na několik měsíců přišli o jednu z největších letních posil. V Plzni si však mohli oddechnout. Podle informací serveru iSport.cz není zranění kolena Aleše Čermáka, které utrpěl v nedělním ligovém střetu s Baníkem Ostrava (3:0), tak vážné, jak se původně předpokládalo. Chybět by mohl pouze několik týdnů.



Nebyl to hezký pohled. Když Aleš Čermák po hodině hry předčasně opouštěl trávník v duelu s Baníkem, jeho tvář krabatila ukrutná bolest. Nemohl se postavit na nohu, zraněnou po jednom ze soubojů. První diagnóza? Vážné zranění kolena a dlouhá pauza. "Nějaké informace mám, ale nerad bych tady říkal podrobnosti. U Čermáka to může být otázka měsíců," prohodil zasmušile trenér Pavel Vrba.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Ostrava 3:0, Viktoria v lize neztratila ještě ani bod
Video se připravuje ...

Někdejší záložník Sparty se hned v pondělí podrobil vyšetření magnetickou rezonancí. A to dopadlo nadmíru dobře. Vazy v hráčově koleni vydržely. Sice jsou namožené, nebude ovšem třeba chirurgický zákrok. Čermák by si měl na narodce pobýt několik týdnů, ještě během podzimu by se tak měl vrátit do akce.

Pro Viktorii je to skvělá zpráva. Šikovný tvůrce hry totiž během jarní bouračky v opilosti utrpěl zlomeninu tří žeber a naraženinu hrudní kosti. Vynechal velkou část letní přípravy, do zápasů začal naskakovat až v posledních týdnech.

Nyní ho čeká další pauza, ale zdaleka ne tak dlouhá, jak hrozilo ještě před pár hodinami.

Aleš Čermák s bolestivou grimasou před lavičkou Plzně v zápase s Baníkem
Aleš Čermák s bolestivou grimasou před lavičkou Plzně v zápase s Baníkem

Góly

Domácí: 64. Limberský, 79. Krmenčík, 85. D. Kolář

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Řezník, Hubník (C) (26. Hejda), Hájek, Havel (59. Limberský) – Živulić, Hořava – Petržela, Čermák (60. D. Kolář), Kopic – Krmenčík.

Hosté: Vašek – Pazdera, Azackij, Šindelář, Sus – Mičola (70. Stáňa), Hlinka, R. Hrubý, Panić, de Azevedo (70. Granečný) – Baroš (C) (54. J. Šašinka).

Náhradníci

Domácí: Hruška, Hejda, Limberský, Zeman, Kolář, Bakoš, Řezníček

Hosté: Šustr, Granečný, Breda, Pokorný, Stáňa, Jakubov, Šašinka

Karty

Domácí: Hubník

Hosté: Azackij, Vašek

Rozhodčí

Hrubeš – Dobrovolný, Kubr

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud