30. srpna 2017 • 13:35

Nejlepším hráčem ligy za srpen byl Fillo, mezi kouči vládl Jílek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvním držitelem ocenění pro nejlepšího hráče měsíce v nové sezoně se stal teplický záložník Martin Fillo. Mezi trenéry získal nejvíc hlasů od médií v anketě Ligové fotbalové asociace kouč olomouckého nováčka Václav Jílek.



Jednatřicetiletý Fillo zaznamenal v úvodních pěti zápasech tři góly a přidal stejný počet asistencí. Bývalý hráč Plzně, Stavangeru, Mladé Boleslavi a Příbrami tak navázal na povedené jaro. Hráčem měsíce se stal už v dubnu a po sezoně byl vyhlášen nejlepším záložníkem a třetím nejlepším hráčem nejvyšší soutěže.

Jílek v minulé sezoně dovedl Olomouc k návratu do první ligy a týmu se pod vedením jednačtyřicetiletého kouče daří i po postupu. Hanácký celek získal v pěti kolech deset bodů, když prohrál 0:1 pouze se zatím suverénní Plzní. Na kontě má Sigma deset bodů.

"Nakopla nás výhra v Boleslavi, kde to sice od nás nebyl kdovíjaký výkon, ale bodově jsme to zvládli. V dalších zápasech jsme pak z mého pohledu ukázali kvalitní fotbalovou tvář," uvedl Jílek v tiskové zprávě. "Nechceme ale létat v oblacích a hlásit útok na pohárové příčky. Kvalita i šířka kádru má své limity. Ovšem pokud těm větším klubům třeba zkomplikujeme boj o poháry, tak budeme samozřejmě rádi," dodal.

Ostrava - Teplice: Fillo po rohu Kroba vyrovnává skóre zápasu na 3:3
Video se připravuje ...

Teplice - Jihlava: Penalta! Trubač nastřelil ruku Krejčího, Fillo proměnil penaltu, 2:0
Video se připravuje ...

Aleš Čermák kulhá ze hřiště v zápase s Baníkem
Aleš Čermák kulhá ze hřiště v zápase s Baníkem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud