22. září 2017 • 13:04

Stoch křičel Smrt Spartě. Navedl ho fanoušek, co zahodil dres Altintopa

Autor: pav, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia zvítězila nad Třincem 5:1, čímž si zajistila postup do osmifinále MOL Cupu. Na řadu přišla tradiční děkovačka. Té se vůbec poprvé od letního příchodu ujal Miroslav Stoch. Společně s ním se předříkávání ujal jeden z členů kotle a napovídal slovenskému fotbalistovi slova. Fanoušek Slavie však zavedl Stocha do pořádné šlamastiky. Místo tradičních slov mu radil starou verzi, kde se zpívá pokřik „Smrt Spartě“, kvůli kterému měl klub v minulosti opletačky s disciplinární komisí. Pikantní navíc je, že se jedná o fanouška, který po utkání s Bohemians hodil zpátky na hřiště věnovaný dres Halila Altintopa.



Miroslav Stoch, nový oblíbenec sešívaných fanoušků, vlétl do zápasu s Třincem za nepříznivého stavu 0:1 na začátku druhého poločasu a pomohl výsledek zvrátit jasně ve prospěch Slavie. Když severní tribuna začala skandovat jeho jméno, bylo jasné, že děkovačky se musí ujmout on.

Slovenský středopolař, který jako jeden z noviců v kabině Slavie ještě děkovačku nezná celou zpaměti, dostal k ruce našeptávače z řad fanoušků. Ten mu ale po tradičním začátku začal radit starou verzi určenou pro hooligans, která obsahuje i pokřik "Smrt Spartě."

VIDEO: Stochova děkovačka po Třinci

Podle fanoušků na diskuzních fórech se jedná o totožného člověka, který po remíze na půdě Bohemians hodil zpátky na hřiště věnovaný dres Halilem Altintopem. A to není vše. Už před rokem, když Slavia prohrála v předkole Evropské ligy na půdě Levadie Tallinn, byl tento člen Tribuny Sever ve skupině lidí, kteří v Tallinnu po zápase vyběhli na hráče a nesouhlasně na ně řvali.

Pokřik „Smrt Spartě“ se ve slávistické děkovačce naposledy objevil v roce 2006 a byl z toho průšvih. Tři hráči v čele s kapitánem Stanislavem Vlčkem museli tehdy před disciplinární komisi, současný vedoucí mužstva Slavie přišel o kapitánskou pásku a směrem na Letnou musela putovat oficiální omluva. Děkovačka se musela upravit, i když to fanoušci vzali i s humorem sobě vlastním a prohlásili, že skutečné znění pokřiku je "Smrk Spartě."

"Teď už na to vzpomínám s humorem, ale tehdy se o tom mluvilo hodně a bylo to nepříjemné," přiznal Vlček loni v listopadu, při příležitosti desetiletého výročí děkovačky. Většina slávistických fanoušků vyjádřila svoji nelibost s "návratem" původní verze.

Oficiální verze slávistické děkovačky

"Červenobílá!
Bojová síla!
Slavie!
Praha!
Vždycky jsme s váma!
Po výhře!
Po prohře!
A proto - ať žije Slavie!“

Slova předříkává buď jeden z fanoušků, nebo některý z hráčů. Ostatní po něm sborově opakují, a to vsedě. Až při posledních slovech se všichni postaví a tleskají.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud