26. září 2017 • 09:44

Hybš: Vyloučení soupeře? Nejsme zvyklí na obehrávání, Slovácko nám dalo lekci

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé nastoupil Matěj Hybš v lize v dresu Liberce a hned za modrobílé vstřelil premiérový gól, po dohrávce 8. kola byl však přesto zklamaný. Slovan totiž doma remizoval se Slováckem 1:1, přestože většinu zápasu měl výhodu jednoho muže v poli navíc.



„Samozřejmě jsem za gól rád, ale měli jsme jednoznačně vyhrát. Byl to zápas na tři body, to se bohužel nepovedlo a máme jen jeden,“ litoval Matěj Hybš, který k Nise zamířil na začátku září na hostování z pražské Sparty.

„Je to samozřejmě zklamání. Slovácko šlo brzy do deseti a my jsme bohužel neproměnili šance, které jsme měli. Na můj vkus tam toho létalo málo do vápna. Měl by tam lítat centr za centrem, nějaká šance se vyřešit a vést více než o jeden gól. Slovácko pak mělo jedinou šanci, kterou proměnilo, takže nám dalo lekci z efektivity a my jsme ztratili dva body,“ smutnil obránce, který vstřelil jediný gól Severočechů v 71. minutě.

„Z pravé strany šel centr, Pulky (Matěj Pulkrab) tam šel dobře do gólmana, vypadlo to tam, tak jsem to zkusil prásknout. Důležité bylo se dobře zorientovat a trefit to, těsně předtím jsem se podíval, jestli tam někdo nestojí. Viděl jsem tam skulinku a naštěstí to tam padlo,“ popsal svou trefu.

Liberec - Slovácko: Juroška se nedohodl s Hečou, darovali gól Hybšovi a Liberec vede 1:0
Video se připravuje ...

Byl to však jen jediný gól domácích, přestože ti hráli od sedmé minuty přesilovou hru po vyloučení Davida Machalíka.

„Myslím, že jednoznačně byla, protože to byl ošklivý zákrok. Naštěstí Volťák (Radek Voltr) je v pohodě, takže dobrý. První půli jsme měli dát více branek, dát se do klidu, abychom hráli ve větší pohodě. Zní to jako klišé, ale občas to tomu mančaftu více uškodí, než pomůže. Hrajeme takový styl fotbalu, že na tohle obehrávání nejsme moc zvyklí, jsme spíše mužstvo do brejku. Ale neříkám, že nám to uškodilo, samozřejmě, že ne,“ pověděl Hybš.

Ve druhé půli se v 63. minutě síly srovnaly, když byl po druhé žluté vyloučen Ondřej Karafiát. „Myslím, že první jednoznačně nebyla,“ poznamenal Hybš, který šel na hřiště po pauze právě za Voltra. 

Proč to podle něj Liberci drhlo? „Ve vápně nás bylo dost, když tam šel centr. Bohužel jsme netrefovali ty správné prostory, kde naši hráči stáli. Příležitosti, kdy by to třeba gólman nějak zázračně chytil, tam nebyly,“ uzavřel Hybš.

David Machalík ze Slovácka (vlevo) dostává červenou kartu v utkání s Libercem
David Machalík ze Slovácka (vlevo) dostává červenou kartu v utkání s Libercem

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Slovácko 1:1. Domácí srazila Váchova chyba
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud