26. října 2017 • 13:29

MŮJ PRVNÍ GÓL: Fillo rozhodl záchranářský boj a byl v nebi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený ofenzivní univerzál Martin Fillo je odchovancem Plzně, zahrál si i v Norsku a Anglii. Nejlíp se však cítí až v Teplicích, kde je lídrem mužstva číslo 1. „V žácích jsem měl v Plzni tu čest spolupracovat s trenérem Žaloudkem. Vedl mě pět let a díky němu se teď mohu živit fotbalem. Nejsem jediný z té třídy, kdo teď hraje ligu,“ děkuje někdejší hráč Stavangeru či Brentfordu.



 

„Začínal jsem v pěti letech v plzeňském klubu TJ Sokol Košutka. Přivedl mě tam o čtyři roky starší brácha. Dost jsem k němu vzhlížel, takže když začal hrát fotbal, šel jsem s ním. Vždycky jsem chtěl dávat góly. Proto jsem šel od začátku do útoku.

Gól, který mně z té doby utkvěl v paměti, byl z finále žákovské ligy proti Zlínu. Vstřelil jsem branku na 1:0 a byla to obrovská euforie. Letěl dlouhý balon do vápna a stoper ho chtěl nahrát hlavou brankáři, ale dal to moc krátce, já to doběhl a krásně přeloboval brankáře. Pomohlo nám to k titulu.

Do osmi let jsem hrál za Košutku, pak jsem spolu s bráchou přešel do SK Plzeň 1894. Tam jsem strávil dva roky a následně přestoupil do Viktorie Plzeň, kde jsem měl tu čest spolupracovat s trenérem Žaloudkem. Vedl mě pět let a díky němu se teď mohu živit fotbalem. Měl na nás obrovské nároky, hodně se pod ním trénovalo. Nejsem jediný z té třídy, kdo teď hraje ligu. Velký dík za to patří právě jemu.

Můj první ligový zápas byl proti Baníku v dresu Viktorie. Trenér Cipro si mě tenkrát zavolal, jestli jsem na to připravený, jestli se z toho neposeru. Odpověděl jsem, že se na zápas moc těším. Tenkrát přišel plný stadion, ale bohužel jsme prohráli 1:2. I tak to pro mě byl neskutečný zážitek.

MŮJ PRVNÍ GÓL: Fillo rozhodl záchranářský boj a byl v nebi
Video se připravuje ...

Na první ligový gól vzpomínám hrozně rád. Bylo to pro mě nesmírně emotivní, šlo o můj teprve druhý zápas v lize a soupeřem byly Blšany. Do zápasu jsem naskočil asi v 70. minutě a měl tam několik dobrých momentů, ale gól přišel až v závěru. Přilétl centr z pravé strany, od klubka hráčů míč propadl až ke mně, já si ho přehodil na levou a pak ho placírkou poslal za záda Chvalovského. V tu chvíli jsem byl v sedmém nebi. Spolu s Blšany jsme měli nejméně bodů, takže šlo o důležitý záchranářský boj. A my ho vyhráli 2:1.

První gól za Viking Stavanger jsem vstřelil v Tromsö, což je nejsevernější ligový klub v Norsku. Byla tam velká zima a já dával na 1:0. Můj spoluhráč vymotal dva soupeře u vápna, předložil mi míč na pravou stranu a já dal housle gólmanovi. Byl to můj čtvrtý zápas v Norsku. Šel jsem tam s velkým očekáváním, takže jsem byl rád, že gól přišel takhle brzy.

Později jsme doma s Odd Grenlandem zvítězili 3:1. Vracel jsem se po půlročním zranění a říkal si, ať jsem hlavně v klidu a v zápase moc nekazím. A nakonec jsem vstřelil hned tři góly. V Norsku jsem nasbíral spoustu zkušeností a naučil se řeč. Šel jsem tam ve 20 letech a vydržel tři roky. Dá se říct, že jsem tam i dospěl. Byla tam se mnou spokojenost a spokojený jsem byl i já.

První trefa za Teplice padla doma na Stínadlech proti Olomouci. Z pravé strany utekl Tomáš Vondrášek a dával střílený centr do vápna. Já šel do souboje s protihráčem a trefilo mě to do temene. Byl to můj vůbec první zápas za Teplice. Měl jsem tehdy dobře našlápnuto. Dal jsem pět gólů za čtyři zápasy, to bylo asi moje nejgólovější období. V Teplicích mi to celkově sedlo.

Nejradši vzpomínám na první ligový gól i ten v dresu Plzně z předkola Ligy mistrů proti Kodani. Ve sprintu jsem běžel z pravé strany k bráně, Pavel Horváth udělal kličku na vlastní polovině a pak mi pravačkou poslal balon přímo na prsa. Já chtěl nejdřív ihned pálit, ale bohužel jsem se dostal ze střeleckého úhlu. Centrovat nebylo komu, tak jsem udělal takovou koloběžku a levačkou vystřelil na zadní tyč. Byl to krásný a moc důležitý gól. Navíc myslím, že pak vyhrál i nějakou cenu.“

MŮJ PRVNÍ GÓL: Reprezentace byla nejvíc, říká hrdý Zdeněk Pospěch
Video se připravuje ...

MŮJ PRVNÍ GÓL: Švento se trefil proti PSG, Juventusu a Villarrealu
Video se připravuje ...
MŮJ PRVNÍ GÓL: Ibrahimovicovy nůžky? Nejhezčí, co jsem kdy viděl, žasne Bosák
Video se připravuje ...

MŮJ PRVNÍ GÓL: Podle Škorpila taková má brambora, směje se Vácha
Video se připravuje ...
MŮJ PRVNÍ GÓL: Poprvé jsem se trefil proti Slavii, směje se Škoda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud