Jan Vacek
31. října 2017 • 15:18

Do Itálie? Hrošovského si vyhlédla Atalanta, Plzeň ho pustí nejdřív v létě

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim si drží fantastickou výkonnost, stal se nepostradatelným mužem sestavy trenéra Plzně Pavla Vrby. Výtečná forma polaře Patrika Hrošovského neunikla ani potenciálním zahraničním zájemcům. Podle informací serveru iSport.cz krouží nad slovenským reprezentantem přední italský klub Atalanta Bergamo. Viktoria je ale připravená se o odchodu své opory bavit nejdřív v létě.



Jestliže drtivá většina plzeňských hráčů prošla napříč podzimem výkonností křivkou, záložník Patrik Hrošovský si drží konstantně vysokou formu. Ve středu pole je srdcem ligového lídra, jenž ve dvanácti dosud odehraných kolech neztratil jediný bod.

I proto se o služby pětadvacetiletého polaře začínají hlásit zájemci ze zahraničí. Tím nejvážnějším je podle informací serveru iSport.cz italský klub Atalanta Bergamo, čtvrtý tým loňského ročníku Serie A a aktuální účastník základní skupiny Evropské ligy.

„O Patrika je zájem dlouhodobě. Není to ale pouze Itálie, je i v hledáčku klubů z Anglie, Německa a Španělska,“ informuje zdroj detailně obeznámený s děním v západočeském celku.

Šlágr HET ligy mezi Plzní a Slavií můžete sledovat ŽIVĚ na iSport.cz!

Šlágr HET ligy mezi první Plzní a druhou Slavií sledujte na iSport.cz Šlágr HET ligy mezi první Plzní a druhou Slavií sledujte na iSport.czFoto Koláž iSport.cz

Hrošovský s letním návratem trenéra Vrby výrazně ožil, právě na jeho schopnosti měnit těžiště hry a zrychlit přechod do útoku je hra Viktorie postavená. Rodák z Bojnice navíc hraje výš, než tomu bylo za předchozích trenérů Romana Pivarníka, Karla Krejčího či Miroslava Koubka. Tahle změna Hrošovskému prospěla, už není pouze hráčem, jenž by si chodil pro míče mezi stopery a staral se o základní rozehrávku.

Zájem o služby pracovitého polaře je logickým vyústěním Hrošovského výkonů, že by ale měl v nejbližším období Štruncovy sady opustit, to není vůbec téma.

„Plzeň jede na titul, bojuje o postup do jarní fáze Evropské ligy. Není pravděpodobné, že by v zimě chtěla některé ze svých opor prodávat. Pokud by k transferu mělo dojít, tak až v létě,“ potvrzuje zdroj.

Jisté je, že to pro případné zájemce nebude levná záležitost. Plzeň si totiž Hrošovského cení na čtyři miliony eur (asi 105 milionů korun). V návaznosti na úspěch týmu v evropských pohárech navíc může jeho cena ještě vzrůst.

CELÝ SESTŘIH: Karviná - Plzeň 1:3. Viktoria má dvanáctou výhru v řadě
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Liberec - Plzeň: Hrošovský jako slalomář – krásně prokličkoval až do vápna
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud