28. listopadu 2017 • 19:20

Krmenčíkův agent: V Česku není klub, který by jej dokázal získat

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odchod do zahraniční? Ještě je brzy. Plzeňský kanonýr Michael Krmenčík bude dál pokračovat v západočeském klubu, se kterým v úterý podepsal novou smlouvu. Hráčův agent Dalibor Lacina v rozhovoru pro klubový web uvedl, že v rámci české ligy její momentální nejlepší střelec nemá, kam přestoupit. „Není tu klub, který by jej dokázal získat,“ tvrdí Lacina.



Nebýt jeho, plzeňská mašina, která od začátku ligy válcuje jednoho soupeře za druhým, by takovou sílou nedisponovala. Čtyřiadvacetiletý útočník měl prsty hned v polovině vstřelených branek v HET lize. Devět gólů sám vstřelil, na dalších šest přihrál.

Po neúspěšných letních námluvách Slavie, která měla nabízet na české poměry poměrně luxusní nabídku ve výši až 80 milionů včetně bonusů, se ozvaly kluby ze zahraničí. Zájem jevily Wolverhampton, Aston Villa, či Dinamo Záhřeb. Plzeň však dál s díky odmítá.

„Ano, o Michaela je zájem v zahraničí, protože v české lize neexistuje klub, který by ho dokázal získat. Nakonec Viktoria je na prvním místě a v tuto chvíli nemá smysl, aby Michael odcházel do klubu, který se Plzni dívá na záda,“ řekl pro plzeňský web Lacina.

RENTGEN: Krmenčík v top formě. Co dělá plzeňský střelec v lize netypicky?
Video se připravuje ...

Podle hráčova agenta je ve hře pouze přestup směrem ven z ligy. „Pokud se někdy bude řešit Michaelova budoucnost směrem k transferu z Plzně, bude se řešit jedině v souvislosti se zahraničním celkem,“ dodal Lacina.

Krmenčíkův manažer si rovněž myslí, že jeho klient zatím neukázal vše, ze svého umění.  „Úspěch a schopnost prosadit se na mezinárodní scéně je signifikantní informací o kvalitě hráče. Michaelovi se toto daří a já věřím, že stále neřekl poslední slovo. Jeho potenciál vidím v současnosti naplněný přibližně z osmdesáti procent,“ myslí si.

Jeho slova potvrzují i samotné statistiky. V Evropské lize dal Krmenčík zatím tři góly a na jeden přihrál. A dobře si vedl i během neúspěšné kvalifikace na MS v Rusku. Se čtyřmi přesnými zásahy byl nejlépe střílejícím Čechem.

Plzeň - Bohemians: Na Zemanův centr naskočil Krmenčík a je to 1:1
Video se připravuje ...

Michael Krmenčík se rval na hrotu útoku
Michael Krmenčík se rval na hrotu útoku

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud