22. prosince 2017 • 15:22

Holoubek začne s Libercem na Spartě: Věřím v krásný den s hezčím závěrem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Letné strávil třináct let, a hned na první jarní kolo se tam vrátí. Poprvé jako soupeř. Trenér David Holoubek se postaví proti Spartě v roli hlavního kouče Slovanu Liberec. Sedmatřicetiletý trenér doufá, že se mu do nového angažmá podaří vstoupit tím, že svého dlouholetého zaměstnavatele obere o body.



David Holoubek bere první angažmá mimo Letnou jako výzvu. "Přišlo mi to jako ocenění mé práce, kterou jsem dělal na Spartě," věří mladý kouč, který na Letné vedl především mládež.

Holoubka čeká v Liberci kus práce. Čtvtý tým HET ligy přebírá po oblíbeném Jindřichu Trpišovském, který odešel do Slavie. Čeká ho budování nového trenérského týmu, navíc i přeskupování hráčského kádru, o jehož největší opory má právě Slavia zájem. Konkrétní jména zatím prozrazovat nechtěl, i přes velké změny věří, že mu vstup do jarní části sezony vyjde.

"Nejprve bych chtěl říct, že si nesmírně vážím práce, kterou tu předvedl Jindřich Trpišovský. Přeji mu hodně štěstí v novém angažmá. Kdyby on neodešel, tak já nepřicházím. Budu chtít navázat na jeho práci," sdělil v rozhovoru pro klubový web.

V úvodním vzkazu fanouškům slíbil, že bude chtít s Libercem hrát fotbal, který bude diváky bavit. "Budeme se snažit, abychom na hřišti působili jako tým a dosáhli tak co nejlepších výsledků," slíbil 37letý kouč.

Holoubek, který má s trénováním dospělého fotbalu zkušenosti zatím jen z několikaměsíčního angažmá ve Spartě, začne svou libereckou misi právě na stadionu mužstva, které jej dlouhá léta zaměstnávalo. "Na Spartě jsem byl přibližně 13 let," vzpomíná Holoubek, který po většinu svého angažmá pracoval s mládeží. "Věřím, že to pro mě bude krásný den s ještě hezčím závěrem," dodává.

TOP 5 gólů Liberce: Trpišovského patent - útočící beci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud