16. ledna 2018 • 16:34

Ikaunieks k nám do Bohemky? Asi ne, nevěřím tomu, říká trenér Hašek

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Davis Ikaunieks a Bohemians? Tohle spojení zřejmě platit nebude. Pro „klokany“ by jihlavský útočník mohl být zajímavou zimní posilou, ale trenér Martin Hašek starší je skeptický: „Nemám přesné informace, nicméně v tuhle chvíli nevěřím, že by k nám Ikaunieks měl přijít.“



Na podzim nasázel pět gólů a na další tři nahrál, podle deníku Sport byl Davis Ikaunieks nejlépe hodnoceným hráčem Jihlavy. O 23letého Lotyše se zajímá víc klubů včetně Bohemians, kterým by se spolehlivý útočník hodil. Tým z Ďolíčku na podzim nastřílel jen 15 branek, v HET lize měl s Jihlavou třetí nejslabší ofenzivu ze všech týmů. Sedmé místo se dá v téhle situaci považovat za malý zázrak.

Případ Ikaunieks? Problém je podle všeho v sumě, kterou Jihlava za svůj klenot požaduje. Renomovaný web transfermarkt.com ho oceňuje na 700 tisíc eur (zhruba 18 milionů korun) a ve fotbalovém zákulisí se mluví o tom, že klub z Vysočiny chce ještě víc. Přestupovou částku kolem dvaceti milionů si Bohemians se svým skromným rozpočtem nemůžou dovolit.

Hašek: Ikaunieks? V tuhle chvíli nevěřím, že do Bohemky přijde
Video se připravuje ...

V Ďolíčku ale nemusejí smutnit, jednu „posilu“ už mají. Ghanský útočník Benjamin Tetteh si na podzim moc nezahrál kvůli vyřizování víz a zraněním, teď je však fit a v sobotním zápase Tipsport ligy s Táborskem se blýskl gólem a asistencí. „Pokud bude na jaře zdravý a fyzicky připravený, máme v něm fajn posilu do útoku. Benjamin musí dohánět manko, ale má velkou motivaci a chce ve fotbale něco dokázat. V hlavě je nastavený správně a teď jde o to, aby mu vydrželo zdraví,“ pravil trenér Hašek .

Martin Hašek v zimní přípravě Bohemky
Martin Hašek v zimní přípravě Bohemky

„Proti Táborsku nám to spolu sedělo, s Benjaminem se dá dobře hrát,“ prohodil záložník Dominik Mašek. Jeho slova dokládají, že s 20letým Tettehem by Bohemians mohli získat nové možnosti. „Unikátní je jeho schopnost udržet míč. Typická situace: dáme kolmou přihrávku na útočníka, od kterého chceme, aby míč udržel a dal nám tím čas dostat se do pozic,“ vysvětlil Hašek. „Benjamin není zakrývač ani sklepávač, jak jsme zvyklí od většiny českých útočníků. Je dobře individuálně vybavený a rychlý, cítí fotbal. I hráčům pod ním to umožní, aby byli ještě lepší než na podzim.“

Bohemians se v přípravě daří, v Tipsport lize podle očekávání vyhráli oba zápasy s druholigovými soupeři (v sobotu 2:0 nad Táborskem a v úterý 3:1 nad Varnsdorfem) a míří za postupem do Final Four, které se bude hrát příští středu a čtvrtek na Vyšehradě.

Mašek: Zájem po podzimu možná je, ale teď myslím na Bohemku
Video se připravuje ...

Kaňka? Zelenobílý klub zatím nepřivedl ani jednu posilu. „To je jediná věc, s kterou nemůžu být spokojený. Není to kritika do vlastních řad, jen konstatování,“ řekl kouč Hašek, jenž chce nového brankáře, obránce a záložníka. „Byl bych rád, kdybychom už nějaké nové hráče měli, ale musím být trpělivý. Pevně věřím, že se do odletu na soustředění do Turecka dva až tři nováčci objeví,“ zmínil Hašek. Dodejme, že Bohemians vyrážejí za teplem 26. ledna.

A odchody? „Nemyslím, že by někdo ze základní sestavy odešel,“ odpověděl Hašek. „Už tohle je pro Bohemku velký posun. Každou zimu klub řešil problém, že iks hráčů ze základu odešlo a tým se budoval od začátku. Takhle to teď není, což je příjemné.“

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud