17. ledna 2018 • 17:50

Plzeň - Basilej 2:1. Skalp účastníka LM, ve druhé půli otočili Bakoš a Čermák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně si na úvod prvního ze dvou soustředění ve Španělsku připsali cenný skalp osmifinalisty Ligy mistrů Basileje, kterou po výborném výkonu porazili 2:1. Švýcarský šampion sice v poločase vedl 1:0, ale vedoucí celek české nejvyšší soutěže z mnoha šancí dokázal skóre obrátit. Ve 49. minutě srovnal z penalty Marek Bakoš a vítězný gól dal o chvíli později Aleš Čermák.



"Utkání jednoznačně splnilo to, co jsme si od něj slibovali. Stále jsme ve fázi kondiční přípravy, takže jsme chtěli protočit dvě jedenáctky, což se nám podařilo. Výhra je potěšující, ale ne rozhodující. Jsme rádi, že jsme mohli absolvovat konfrontaci s týmem, jako je Basilej," uvedl pro klubový web asistent plzeňského trenéra Zdeněk Bečka.

Zatímco obránce Marek Suchý vedl Basilej do zápasu tradičně jako kapitán a odehrál první poločas, druhý z českých reprezentantů v dresu švýcarského celku brankář Tomáš Vaclík v sestavě tentokrát scházel a nechytal.

Plzeň favorita od začátku až nečekaně výrazně přehrávala, mnohem víc držela míč, ale inkasovala jako první. V 17. minutě dorazil míč do sítě po brejku Kevin Bua.

Trenér Viktorie Pavel Vrba po přestávce s výjimkou brankáře Hrušky poslal na trávník zcela novou sestavu a jeho svěřenci stav rychle otočili. Nejprve jim radost zkazila tyč, ale ve 49. minutě už se dočkali vyrovnání, když po faulu na Pilaře proměnil penaltu střelou do středu branky Bakoš.

V 57. minutě lídr české ligy zakombinoval po pravé straně a rychlou akci zakončil přesně mířeným pokusem k zadní tyči Čermák. Další obrovskou šanci neproměnil Kopic a v závěru pak dvakrát podržel Plzeň gólman Hruška.

"Odehráli jsme dobrý zápas proti těžkému soupeři. Basilej dnes dokázala, že má velkou kvalitu, vždyť postoupila ze skupiny Ligy mistrů. Ale my jsme předvedli také dobrý výkon, který když zopakujeme, můžeme se s podobně kvalitními soupeři rovnat i v budoucnu. Výhra nám určitě pomůže v další práci," uvedl záložník Martin Zeman.

Viktoria tak v součtu s třemi zápasy v domácích podmínkách vyhrála i čtvrté utkání zimní přípravy. V sobotu Plzeň ve Španělsku nastoupí proti Salcburku.

Góly

Domácí: 49. Bakoš, 56. Čermák

Hosté: 17. Bua

Sestavy

Domácí: Hruška – Havel, Piroch, Hájek, Limberský – Petržela, Hrošovský (C), Ivanschitz, Zeman – Chorý, Krmenčík.
Druhý poločas: Hruška – Řezník, Hubník, Živulič, Kovařík – Hořava, Čermák – Kopic, Kolář, Pilař – Bakoš.

Hosté: Salvi – Lang, Kaiser, Suchý (C), Riveros, Xhaka, Frei, Stocker, van Wolfswinkel, Bua, Ajeti.
Druhý poločas: Salvi (71. Chande) – Calla (74. Liechti), Lokaj, Balanta, Petretta – Campo, Serey Die, Elyounoussi – Pululu, Oberlin, Okafor.

Rozhodčí

Stadion

Marbella, Španělsko

Horváth o přestupové politice českých klubů, situaci v lize a změnách ve Slavii
Video se připravuje ...

Trenér Vrba o sestavě, výkonech Chorého a nadcházejícím soustředění ve Španělsku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud