Jakub Konečný
20. ledna 2018 • 14:13

Co brání posilám Sparty? Stanciua brzdí Anderlecht, Kangu zase agent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta zasekla dvě velké ryby, ale v jezírku je ještě nemá. Zatímco příchod Nicolaeho Stanciua vázne na chybějící dohodě s Anderlechtem, přestup Guélora Kangy brzdí podle informací deníku Sport pro změnu přemrštěné požadavky jeho hráčského agenta. Oficiální pečeť tak oba ostře sledované transfery získají nejdříve příští týden. 



Fanoušci Sparty na potvrzení té zprávy netrpělivě čekají už několikátý den – a ještě si budou muset počkat. Nicolae Stanciu se oficiálně stane posilou pátého týmu HET ligy nejdříve na začátku příštího týdne, neboť se stále ještě ladí dohoda s Anderlechtem. 

Nejde přitom o rekordní odstupné ve výši 3,75 milionu eur (96 milionů korun) ani o další bonusy. Klíčová část smlouvy mezi oběma kluby byla už ratifikována. Teď se však ještě ladí detaily, týkající se například výše a délky splátek, či případných penále za jejich zmeškání. Belgická strana bazíruje podle informací deníku Sport v tomto směru na každé maličkosti, a tak se mezi Prahou a Bruselem míhají maily s dalšími a dalšími úpravami.

Čtyřiadvacetiletý Stanciu přiletěl ve středu večer do Prahy, aby zde o den později absolvoval zdravotní a fyzické testy. V pátek ráno se vrátil do Bruselu vyřídit si stěhování a v české metropoli je očekáván opět v neděli večer s tím, že v pondělí by mohl být konečně představen jako hráč Sparty.

Půjde o transfer zimy, vůbec nejdražší, jaký kdy český klub zaplatil. Výjimečnost celé události dokumentuje třeba i fakt, že letenský klub včera porušil svou zásadu nekomentovat probíhající jednání a zaplavil sociální sítě fotografiemi ze Stanciuova pobytu v Praze.

„Vedení klubu v tuto chvíli v Praze stále řeší detaily kontraktu s Nicolaem Stanciuem a podmínky transferové smlouvy s RSC Anderlecht. Budeme vás nadále informovat,“ slíbila pak Sparta na svém twitterovém účtu.

Stanciu míří do Sparty! Podívejte se na jeho statistiky i úspěchy
Video se připravuje ...

V případě sedmadvacetiletého Kangy, o něhož Sparta rovněž usiluje, je situace opačná. Zatímco s Crvenou Zvezdou je na transferu v hodnotě, která by neměla převýšit milion eur, tedy přibližně 26 milionů korun, domluvena, s hráčem zatím společnou řeč nenašla. Ve čtvrtek se členové jejího vedení potkali s Kangovým agentem Louisem Denollem, jenže ke kladnému závěru nedospěli.

„Představy Sparty a hráče se zatím diametrálně rozcházejí,“ řekl deníku Sport dobře informovaný zdroj s tím, že letenský klub může jako páku na gabonského záložníka použít fakt, že Crvena Zvezda už s ním nepočítá, neboť si za něj pořídila náhradu.

Kangovi tak reálně hrozí, že by jaro strávil na tribuně. V tom případě by pro něj Sparta mohla představovat vítané východisko, kvůli kterému nakonec ze svých mzdových požadavků sleví.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Belgický novinář o posile, která míří do Sparty: Stanciu byl v Anderlechtu flop
Video se připravuje ...

Siegl v České uličce: hovoří o současné i minulé Spartě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud