Michal Koštuřík
2. února 2018 • 11:27

Gruzínského střelce doporučil Weiss. Pomůže nám, věří ředitel Slovácka Levý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TURECKA | Slovenský trenér Vladimír Weiss, jenž vede národní tým Gruzie, mu vzkázal: Vezmi ho, vyplatí se. Tak Stanislav Levý přivedl na Slovácko útočníka Irakliho Sikharulidzeho (27) z Lokomotivu Tbilisi. Nejlepší střelec minulého ročníku tamní ligy (25 branek) už se 14. týmem HET ligy maká na soustředění v Turecku, k dispozici je mu špičkové zázemí hotelu Royal Seginus v Laře. Vytlačí ze sestavy Tomáše Zajíce, autora pěti podzimních branek?



Odsledováno bylo, reference posbírány. Ve finále se ke gruzínskému kanonýrovi vyjádřil jeho reprezentační kouč Vladimír Weiss. „Doporučil ho a byl to poslední střípek k přestupu,“ líčí sportovní ředitel Slovácka Stanislav Levý.

V sobotu se Irakli Sikharulidze poprvé představí v zápase. Na Turecké riviéře čeká na Kordulovy svěřence dvojzápřah. Dopoledne dánský tým Hobro a vpodvečer makedonský Vardar Skopje. Do jednoho z nich čerstvá posila zasáhne. „Co jsem zatím viděl, má zajímavý výběr místa,“ vypozoroval trenér Michal Kordula z pár tréninků.

Je mu už sedmadvacet, ale do ciziny zamířil Sikharulidze za prací poprvé. Slovácku dal přednost před nabídkami z domácích top klubů v čele s Dinamem Tbilisi a finančně lukrativnějším lasem z Kazachstánu. „Trenér reprezentace a šéf gruzínské asociace mu doporučili českou ligu s tím, že je kvalitnější. I vzhledem k národnímu mužstvu je to pro něj lepší řešení,“ usoudil Levý.

Slovák Weiss si útočníka Lokomotivu (181 cm) vytáhl na podzim k přípravě proti Bělorusku a Kypru. V duelu s Běloruskem dokonce skóroval. „Pro mě je důležité, že na sobě chce pracovat. V tréninku je poctivý, není líný na krok a má velmi dobrý výběr místa v šestnáctce. O tom svědčí góly, které v předchozích dvou sezonách dal,“ podotkl Levý. „Kondičně je dobře připravený. Od čtvrtého ledna normálně v Gruzii trénoval. Jsem přesvědčený, že by nám mohl pomoct,“ doplnil.

Druhou posilou Slovácka s ambicemi na základní sestavu je zkušený stoper Jiří Krejčí. Jeho přestup z Vysočiny se táhnul, přinesl emoce. „Nebylo to jednoduché, Jihlava se jej nechtěla zbavit,“ potvrdil ředitel. Přesto obě strany nakonec našli cestu k domluvě. „Trenér Kordula s ním hrál, zná ho. Chtěl hráče podobného ražení a zkušeností.“

Věkově je Krejčí náhradou za jiného sparťanského odchovance Tomáše Radu, který po dlouhodobém zranění dostal svolení hledat si jiné angažmá. Byť má kontrakt do léta. „Už trénuje naplno, hrál za juniorku,“ informoval Levý. Klub s bývalou oporou defenzivy dál nepočítá. „Tomáš se k tomu postavil naprosto profesionálně, vzal si vlastního kondičního trenéra. Ale nevešel se do kádru,“ shrnul. Záložník Tomáš Ťok odchází hostovat do Ústí nad Labem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud