Jan Vacek
13. února 2018 • 10:46

Průšvih pro Spartu! Šural si zlomil prst na noze, nejméně měsíc bude mimo

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké starosti má na prahu jarní části sezony Sparta. Letenský klub totiž přišel o elitního útočníka Josefa Šurala. Se šesti góly nejlepší ligový střelec Pražanů podle informací iSport.cz utrpěl zlomeninu prstu na noze. Mimo hru bude minimálně měsíc, letenský celek jeho absenci odhaduje na šest týdnů.



Na podzim byl oporou Sparty. Byl jedním z mála hráčů, který vybočoval z bídy. Útočník Josef Šural nastřílel šest branek, byl tahounem mužstva. V úvodu jara však Letenští o klíčového útočníka přišli. „Pepa si zlomil prst na noze, léčba zabere v lepším případě čtyři týdny,“ řekl serveru iSport.cz důvěryhodný zdroj.

Sparta na klubových stránkách později upřesnila dobu léčby se odhaduje až na šest týdnů. Šural má po několika týdnech podstoupit test, jak moc zraněná část nohy bolí přímo v kopačce během tréninku.

"Mrzí mě to, protože zranění přišlo krátce před zahájením jarní části sezóny. Budu se snažit, co nejrychleji dostat zpět do plného tréninku i zápasů a být schopný pomoct týmu," uvedl Šural.

Pro trenéra Andreu Stramaccioniho se jedná o velký problém. Se Šuralem počítal najisto do základní sestavy, právě on měl být na konci ofenzivních manévrů z dílny zimních posil Nicolae Stanciua a Guélora Kangy.

V letenských kancelářích se během uplynulých dní usilovně řešilo, jak na nastalou situaci reagovat. Ve hře byla varianta, že by Sparta opět vyrazila na hráčský trh a za Šurala sháněla náhradu. Nakonec k tomu ale s největší pravděpodobností nedojde a klub si vypomůže z vlastních zdrojů.

V domácích utkáních může roli útočníka plnit veterán David Lafata , na hřištích soupeřů pak tahle role zřejmě připadne Václavu Kadlecovi, jenž se na hrot posune z pozice pravého křídla. Letenští navíc mohou využít i talentovaného mladíka Václava Drchala, který se v přípravě jevil velice dobře.

Na Spartě budou zároveň doufat, že se Šuralova léčba neprotáhne a klíčový muž se do akce vrátí co nejrychleji.

Šural: Posily? Jsou výborní fotbalisté, zvednou nás o level výš
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Rosický o Stanciuovi: Srovnávání se mnou a hodnota přestupu na něj vytváří tlak, ale věřím, že uspěje
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Stramaccioni: Hráli jsme se Spartakem vyrovnaný zápas, viděl jsem mnoho pozitiv
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů Sparty: Šuralův přímák, Kadlec se nebál srážky a Rosického pohádka
Video se připravuje ...

Na hrotu se cítím líp, smál se Kadlec. Byl rád, že se v přípravě konečně trefil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud