21. února 2018 • 11:30

Proč vzal Kanga penaltu Lafatovi? Jsem tady nový, hájí se posila

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Určeni byli oba, ale každý za jiných podmínek. Pokutový kop, po kterém fotbalová Sparta v neděli zvýšila v nastavení na konečných 2:0 proti Liberci, vznesl velké vášně. Důvodem je jeho exekutor. Tím totiž nebyl faulovaný David Lafata, ale Guélor Kanga a neusnadnil tím tak kanonýrovi Letenských cestu k metě 200 prvoligových branek, na kterou mu chybí ještě tři zásahy. Teď zimní posila vysvětluje, co se seběhlo. „Nevěděl jsem, že David jako kapitán zahrává pokutové kopy pokaždé. Jsem tady nový a ještě úplně nevím, jak to tady přesně chodí,“ omluvil se gabonský středopolař ve videu klubové televize.



Na nepsané pravidlo, že faulovaný hráč penaltu nekope, se v dnešní době už nehraje. Když ukrajinský stoper Taras Kačaraba fauloval Lafatu a rozhodčí nařídil pokutový kop, chtěl  Lafata  dokončit rozdělanou práci.

Jenže běžný exekutor penalt měl smůlu. Míč už ve své náruči držela zimní posila z CZ Bělehrad Guélor Kanga a za žádnou cenu jej nechtěla miláčkovi letenských tribun přenechat. Na některých záběrech bylo vidět, jak Lafata otráveně máchnul rukou a odešel pryč, s Kangou pak trefu vůbec neslavil.

Sparta - Liberec: Kačaraba sestřelil Lafatu, Kanga proměnil penaltu – Sparta vede 2:0
Video se připravuje ...

"Trenér mě před zápasem určil, že pokud by byla penalta, mám ji kopat já,“ vysvětlil Kanga své chování pro web Sparty. A skutečně tak bylo, jak vysvětlil už po zápase Stramaccioni. „Určil jsem Kangu, ten byl prvním exekutorem, ale když hraje Lafata, tak je prvním on.“

To však Kanga ignoroval a penaltu úspěšně proměnil. „Jsem tady krátce, určitě tu nechci vytvářet nějaké problémy. Přišel jsem sem hrát svůj fotbal. Když mě trenér určil, tak jsem ji šel kopat. Pokud kouč řekne, že penaltu zahrává někdo jiný, je samozřejmost, že to tak bude,“ dodal.

Lafata se k puntíku hnal především proto, že s největší pravděpodobností po této sezoně ukončí svoji profesionální kariéru a k hranici 200 vstřelených branek mu schází už jen tři trefy. Ze své pozice žolíka tak musí doufat, že během jara přijdou další příležitosti.

Zákrok na Lafatu byl vyhodnocen jako penaltový.
Zákrok na Lafatu byl vyhodnocen jako penaltový.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud