Richard Šíma
24. února 2018 • 14:09

Baník volá do zbraně! Na lavičku sestoupí i Uličný, řeší se jen jak

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odčinit výbuch z prvního jarního duelu se Slováckem. A přivézt body, které by pozici týmu v boji o záchranu aspoň o něco vylepšily. To je cíl, s nímž dnes vyrazí Baník do utkání v Teplicích. Porážka by znamenala komplikaci nadějí na vybřednutí ze sestupových pozic. Ostrava proto mobilizuje síly, což přinese jednu změnu i na její lavičce. S největší pravděpodobností na ni totiž usedne nový člen realizačního týmu. Petr Uličný!



Tahle změna se dala předpokládat. A s velkou pravděpodobností k ní také dojde. Petr Uličný, jenž je v Baníku dosud veden jako člen klubové sportovní rady, má posílit ostravský realizační tým. Alespoň pro duel v Teplicích. Baník si ve své situaci zjevně nechce dovolit luxus nechat zkušeného trenéra jen tak sedět na tribuně.

„Není to ještě zdaleka definitivní. Chceme dostat Petra Uličného co nejblíže dění na hřišti, ale jak to uděláme, o tom se stále jedná. Existuje několik variant,“ řekl sportovní ředitel Dušan Vrťo.

Podobně se, pokud jde o definitivu jeho přesunu na lavičku, vyjádřil i samotný osmašedesátiletý trenér. „Mluvili jsme o té možnosti, ale o všem se rozhodne až v den zápasu. Počítám s tím, že se zúčastním předzápasové porady, co bude dál, se uvidí,“ pravil Uličný.

Baník podle všeho řeší, v jaké funkci „Johna“ na lavičku posadí, aby záležitost neodporovala regulím. V jedné věci už má klub i Uličný ruce poněkud volnější. Ligová asociace totiž pozastavila bývalému trenérovi jeho současné členství v disciplinární komisi.

„To mohu potvrdit. Je to skutečně z důvodu současného angažmá pana Uličného v Baníku. Pokud se někdy v budoucnu rozhodne v Baníku svou práci skončit, může se do nynější disciplinární komise zase vrátit,“ uvedl Daniel Hajný, tiskový mluvčí Ligové fotbalové asociace.

CELÝ SESTŘIH: Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 1:2. Zajíc a Hofmann zaskočili posílený Baník
Video se připravuje ...

Pokud vše dospěje k očekávanému závěru a Uličný v sobotu usedne na ostravskou lavičku, v roli kouče jej diváci nejspíše neuvidí. Rekordman v počtu odkoučovaných zápasů v tuzemské lize to dle svých slov nemá v úmyslu. „Hlavním trenérem je Radim Kučera. A to je pro mě svaté. Sám jsem pokaždé nesnášel, když mi asistenti vyskakovali z lavičky. Nebudu to dělat ani já, ať už budu na lavičce v jakékoliv roli,“ pravil Uličný striktně. Jedním dechem odmítl i variantu, že by se někdy v budoucnu mohl stát přímým nástupcem Radima Kučery v Baníku.

Ostrava potřebuje v Teplicích bodovat. Pokud se jí to nepovede, dá se čekat leccos. Včetně Kučerova konce. Kdyby k němu mělo dojít, Uličný by se případného volného trenérského postu v Ostravě neujal. „Býval jsem rapl, to ano. Ale charakter jsem si zachoval vždy. A to mi zůstalo. Takže pokud jsem teď v Baníku jako někdo, kdo chce Radimovi pomoct, nikdy bych po něm nemohl nastoupit do funkce hlavního trenéra. To bych se nemohl podívat na sebe ani do zrcadla,“ řekl muž, jenž v roce 2012 přivedl Olomouc k vítězství v domácím poháru.

Svůj nynější možný přesun na lavičku Baníku za nekolegiální nepovažuje. „Pokud se tam přesunu, bude to jen proto, abych byl k Radimovi blíž a mohl mu snáze tlumočit své myšlenky a postřehy,“ poznamenal Uličný s tím, že věří, že jeho přítomnost na lavičce by mohla zapůsobit i na tým Baníku.

„Je to něco nového, je to impulz, třeba to pomůže i v tomto směru,“ upřesnil rodák z Kroměříže. Na otázku, pro jaký výsledek si Baník do Teplic jede, odpověděl stručně. „Děláme vše pro to udělat tam supervýsledek. Ale co konkrétně si pod tím představuju, to si nechám pro sebe,“ řekl pouze Uličný, jenž býval známý tím, že nikdy dopředu neprohlašoval, že jede na hřiště soupeře s cílem zvítězit. „Když někomu vzkážete, že k němu jedete vyhrát, je to ten nejlepší způsob, jak soupeře nahecovat,“ uzavřel dlouholetý bývalý trenér.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud