Jan Podroužek
Premium
5. března 2018 • 04:57

Dvě tváře nové Slavie: nejistota a rozpaky i přiblížení se ideálu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kreativita ve středu zálohy neměla šanci, balony od obrany lítaly atmosférou jako UFO. První půlhodina Slavii mezi mladoboleslavskými paneláky silně nevyšla, až po povedeném rohu a gólu Jaromíra Zmrhala se český mistr zklidnil a přiblížil se ideálnímu projevu. „Neměli jsme mezihru, nedostali jsme se na míč a soupeř byl pohyblivější,“ shrnul základní nedostatky špatného vstupu do vítězného utkání trenér Jindřich Trpišovský. V čem se lišily dva herní projevy Slavie, které obhájce titulu předvedl v mrazivém sobotním večeru?



Slavia vyhrála v Mladé Boleslavi zdánlivě suverénně 3:0 a navíc se nabízí teorie, že za určitých okolností se boj o titul s Viktorií Plzeň může ještě zašmodrchat. Jenže v sobotu večer měli červenobílí nejdřív velké problémy, aby se udrželi v těžkém utkání. Až pak soupeře zlomili.

Ta fáze měla zhruba třicet minut, a během ní byl ve velké šanci Tiémoko Konaté, jehož výborně vychytal brankář Ondřej Kolář, zároveň se domácí dostávali do vápna hostů relativně snadno přes stranu beka Eduarda Sobola a naléhavě se tlačila do zakončení i druhá vlna díky Jiřímu Valentovi, Michalu Hubínkovi nebo Adamu Jánošovi.

To byl výraz Mladé Boleslavi občerstvené trenérskou změnou, tedy nástupem Jozefa Webra. Slávistický projev? Kopání dlouhých míčů z obrany bezcílně do útoku, vázlo řad spojení, které měl ze středu zálohy představovat hlavně Danny.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slavia 0:3. Výhru zařídili Zmrhal se Škodou
Video se připravuje ...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud