6. března 2018 • 21:45

Sudí se ptal Wágnera: Je to ruka? Nechtěl udělat chybu, která poškodila Slavii

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karvinský útočník Tomáš Wágner dal v sobotním utkání gól v Liberci na 1:0 a domácí fotbalisté se vztekali. „Ruka!“ křičeli na rozhodčího Karla Hrubeše. Ten znejistěl i na základě jedné své zkušenosti z podzimu šel se pro jistotu střelce zeptat. Výsledek? Ukázal do středového kruhu a potvrdil, že trefa platí. Zápas skončil remízou 2:2.



Po Weberově přihrávce poslal Wágner míč v 32. minutě do sítě, ale liberečtí hráči hned gestikulovali. Ačkoliv rozhodčí Hrubeš neměl problém s uznáním gólu, taková reakce ho přece jen přivedla k neobvyklému řešení.

„Ani já, ani asistent jsme si nevšimli, že by došlo k porušení pravidel. Ale překvapila nás reakce libereckého gólmana Hladkého a obránce Coufala. Tak jsem se šel raději Wágnera zeptat,“ vysvětluje Hrubeš.

I proto, že mu na mysl přišla vzpomínka na zápas šestého kola Olomouc–Slavia (1:1). „Tehdy dal olomoucký Jemelka rukou gól, který jsem chybně uznal, protože jsem ho neviděl. Tak jsem si řekl, že jestli mohu udělat něco pro spravedlnost, tak se zeptám. Sice to nemá oporu v pravidlech, ale mně to přišlo jako nejlepší řešení,“ doplnil Hrubeš. (Kdyby se hráč přiznal, gól bych neuznal. Rozhovor se sudím Hrubešem po podzimním zápase čtěte ZDE>>>)

Wágner se nepřiznal, protože neměl k čemu. Nebyla to jeho ruka, nýbrž nos, od něhož se míč odrazil do sítě. Na jeho špičku si také ukázal rukou.

Liberec - Karviná: Wágner využil zaváhání domácí obrany a otevírá skóre zápasu 0:1 !
Video se připravuje ...

VIDEO | Podzimní gól rukou od Jemelky sudí uznal

Olomouc - Slavia: Jemelka se vrhl po míči a vyrovnal na 1:1. Předtím hrál rukou
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Proske měl v Olomouci nařídit penaltu, ostatní sudí obstáli
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud