15. března 2018 • 17:58

Sparta dál šikanuje Biabianyho, tvrdí FIFPro. Klub to odmítá

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nic se nezměnilo. Sparta se i nadále vůči Jonathanu Biabianymu chová v rozporu s předpisy. „Šikanuje ho,“ tvrdí právník mezinárodní hráčské asociace FIFPro. Sparta nesouhlasí. Derby mezi Spartou a Slavií (sobota, 17:30) sledujte ŽIVĚ na iSport.cz >>



Sparta v lednu sdělila Biabianymu, že s ním už nepočítá a může se dívat po jiném angažmá. Odstřihla ho od hlavního týmu a tím se dostala do potíží. Odporuje to totiž dohodě z loňského listopadu, podle které hráč nesmí trénovat o samotě. Francouzský útočník si na to stěžoval a v zápětí se dočkal zastání u hráčských odborů FIFPro. Ty opět konstatovaly, že letenský klub své protiprávní jednání nenapravil.

„Jeho šikana pokračuje. Situace se nezměnila. Podle nás nastává důvod k jednostrannému ukončení smlouvy a k vyplacení kompenzace,“ říká Roy Vermeer, právník FIFPro.

Co na to Sparta? Opakuje, co říkala už před dvěma měsíci. „Stále platí, že Jonathan Biabiany má dle smlouvy zajištěný tréninkový režim, má k dispozici všechno zázemí A týmu, kondičního trenéra, který se mu denně věnuje,“ říká za klub jeho mluvčí Ondřej Kasík.

Derby mezi Spartou a Slavií (sobota, 17:30) sledujte ŽIVĚ na iSport.cz >>

Derby Sparta - Slavia sledujte na iSport.cz Derby Sparta - Slavia sledujte na iSport.czFoto Koláž iSport.cz

Navíc tu k tomu je ještě jeden nesoulad. Sparta totiž říká, že Biabiany je zraněný. V tu chvíli by tedy stížnosti ze strany FIFPro a její české spřátelené organizace FAČH vedené Markétou Haindlovou ztrácely alespoň na čas opodstatnění. „Jenže tak to není,“ oponuje Vermeer. „To říká Sparta, její doktor. Hráč sice přiznává nějakou bolest, ale tvrdí, že hrát může. Minulý týden byl dokonce na vyšetření u svého doktora v Interu Milán, který to potvrdil.“

Co s tím? „V takovou chvíli by měl nastoupit třetí, nezávislý doktor,“ odhaduje další vývoj Vermeer. „Chování Sparty každopádně může mít dopad na další příchody hráčů. Pokud se nás zeptají, zda tam mají jít, tak jim určitě tento klub nedoporučíme,“ sdělil právník FIFPro.

Na druhou stranu, informace Sportu říkají, že Biabiany se v klubu drží, co může, protože dle smlouvy mu v její druhé polovině narůstá plat a setrvání se vyplatí, i když vsedě.

Je docela možné, že případ Biabiany versus Sparta skončí u soudu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud