17. března 2018 • 19:32

Video ovládlo derby. Královec neuznal dva góly a na konci si ověřil penaltu

Autor: jon, šq, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Sporné momenty pražského derby mezi Spartou a Slavií, které řešil sudí Pavel Královec pomocí videa - ofsajdy u gólů Stancia a Bořila, ruka Jakuba Jugase byla před vápnem. V závěru pak správně nařízená penalta po faulu na Stanislava TeclaSporné momenty pražského derby mezi Spartou a Slavií, které řešil sudí Pavel Královec pomocí videa - ofsajdy u gólů Stancia a Bořila, ruka Jakuba Jugase byla před vápnem. V závěru pak správně nařízená penalta po faulu na Stanislava TeclaFOTO: Koláž iSport.cz

    Slavné derby mezi Spartou a Slavií mělo od prvních minut grády. Nejen kvůli výbornému fotbalu, ale i kvůli sporným momentům. Sudí Pavel Královec řešil hned čtyři situace s pomocí videa. Osobně u monitoru zkoumal Jugasovu ruku, následně neuznal Stanciův gól kvůli ofsajdu stopera Lukáše Štetiny. Ze stejného důvodu zrušil i Bořilův gól kvůli ofsajdovému postavení Milana Škody na druhé straně. V samotném závěru pak po shlédnutí videa nařídil penaltu pro Slavii, ze které Milan Škoda vyrovnal na konečných 3:3. Řešil Královec zmíněné momenty správně? 

  • Jugasova ruka

    20. minuta

    Sparta - Slavia: Jugas trefil Plavšičovu přihrávku rukou, Královec po konzultaci s videem nařídil přímák na hranici vápna
    Video se připravuje ...

    Srdjan Plavšič trefil na hranici šestnáctky ruku Jakuba Jugase a sudí Pavel Královec odpískal. Nejprve to vypadalo, že nařizuje penaltu. Dvě otázky jsou důležité: Byla to ruka? A pokud ano, stal se přestupek v pokutovém území? Ano, ruka to podle Sportu byla. I když současná pravidla jsou k hraní rukou poměrně benevolentní, Jugasova končetina nebyla v přirozené poloze, obránce ji zvedl a zvětšil díky tomu svůj objem. Takže sudí zapískal správně. Ovšem k přestupku došlo – i když těsně – vně šestnáctky, což si Královec zkontroloval u monitoru, takže namísto penalty Sparta zahrávala jenom přímý kop.

  • Štetinův ofsajd

    22. minuta

    Sparta - Slavia: Stanciův gól Královec neuznal kvůli Štetinovu ofsajdu
    Video se připravuje ...

    Nicolae Stanciu vypálil levačkou a poslal balon do sítě. Jenže v době střely stál v jasném ofsajdovém postavení Lukáš Štetina. Balonu se sice nedotkl, ovšem aktivně se zapojil do hry tím, že bránil slávistickému brankáři Ondřeji Kolářovi v zákroku. Sudí Královec se ani osobně nedíval na video, spokojil se s informací od videorozhodčího do sluchátek. Situace byla zcela zřejmá. Správné rozhodnutí.

  • Škodův ofsajd

    37. minuta

    Sparta - Slavia: Bořil po rozehraném rohu propálil Nitu, ale video gól zrušilo kvůli ofsajdu
    Video se připravuje ...

    Jan Bořil propálil z úhlu Nitu a docela dlouho si užíval, že se Slavia vrátila do zápasu gólem na 1:2. Jenže zbytečně. Přihrával mu totiž Milan Škoda, který se však předtím – při Stochově centru – ocitl v ofsajdu. Asistent Ivo Nádvorník provinění proti pravidlům neodhalili, situaci však rozřešilo video, které přestupek docela prokazatelně odhalilo. Královec gól správně neuznal.

  • Penalta pro Slavii

    90(+3). minuta

    Sparta - Slavia: Tecl upadl ve vápně, video se zpožděním poradilo penaltu, Škoda proměnil – 3:3
    Video se připravuje ...

    Zápas skončil stylově, tedy za pomoci videa. Lukáš Štetina v pokutovém území v nastaveném čase pravou nohou podkopl Teclovu levačku, kterou se slávista ve zjevné brankové příležitosti právě chystal zakončit. Sudí Královec nechal Spartu dokončit slibný protiútok, pak se poradil s videem a přibližně půldruhé minuty po faulu správně odpískal penaltu.

  • Rozhodčí od videa při derby Sparta - Slavia: Všechny situace byly jasné
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud