5. dubna 2018 • 17:36

Jarní známky pro sparťany? Stanciu je TOP, Michal Kadlec a Costa nestačí

Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, jak si na jaře vedou sparťané podle známek deníku SportPodívejte se, jak si na jaře vedou sparťané podle známek deníku SportFOTO: koláž iSport.cz

    Pět remíz v řadě, až šesté místo v průběžné ligové tabulce. Na Spartě mají ke spokojenosti daleko. Obrovsky daleko. I proto v týdnu dopadla na hlavu hráčů hrozba pokut, nejvíc to odnesl Guélor Kanga. Gabonský záložník hrubě nezvládl poslední bitvu v Teplicích, v kabině Letenských ovšem sedí celá řada hráčů, kteří odvádí výkony hluboko pod standardem. Deník Sport za pomocí známek z dosavadních jarních duelů vystavil všem fotbalistům, kteří odehráli alespoň 90 minut, vysvědčení.

  • TOP

    Hráči Sparty s nejlepšími známky podle SportuFoto Sport

    Hlavní hybná síla jarní Sparty? Bez debat Nicolae Stanciu. Rumunský reprezentant prokazuje, proč za něj Pražané v zimě poslali do Anderlechtu šek na 96 milionů korun. Stanciu má na kontě už čtyři góly, k tomu jednu asistenci. Uchvátil především fenomenálním představením v prvním poločase derby se Slavií. I přesto vedení Sparty v čele se sportovním ředitelem Zdeňkem Ščasným, jenž se o Stanciův příchod na Letnou významně zasadil, věří, že z něj lze vymáčknout ještě víc. Velice dobře si na jaře dosud vedly i mladé pušky Jiří Kulhánek, Srdjan Plavšič a Václav Drchal. Oni mohou být budoucností týmu.

    Teplice - Sparta: Stanciu procpal míč do brány natřikrát a Sparta vede 1:0
    Video se připravuje ...

  • STANDARD

    Hráči Sparty s průměrnými známky podle SportuFoto Sport

    Vždy může být lépe – to platí i pro tuto skupinu hráčů. Jedenáctka sparťanů podává na jaře průměrné výkony, tudíž nejsou jejími tahouny. Přitom v bojích o nejvyšší příčky by je potřebovala jako sůl. Potenciál být jedním z nich má určitě Guélor Kanga. V některých zápasech zazářil, v jiných nebyl vidět, anebo v Teplicích zcela vyhořel. Například Václavu Kadlecovi nemůžete upřít snahu, bojuje, jenže góly nedává. Oproti podzimu, který měl nadstandardní, si pohoršil stoper Štetina. Kolegové Hovorka či Mavuba zase postupně ze sestavy vypadli. Na povedenou přípravu nenavázal Zahustel.

    Kangův odfláknutý výkon v Teplicích? Podívejte se, jak se (ne)vracel
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • FLOP

    Hráči Sparty s nejhoršími známky podle SportuFoto Sport

    O některých sparťanech bychom s klidným srdcem mohli říct, že na Spartu a její ambice již výkonnostně nestačí. David Lafata se v poslední době spíše trápil, než že by z něj vyzařovaly zabijácké schopnosti a tým zvedl. Další kapitolou jsou nepovedená střídání Michala Kadlece, který naposledy naskočil do hry v Teplicích místo zraněného Frýdka. Nešly mu centry, a dobře si nepočínal ani při bránění před teplickým gólem. Víc se čekalo od Ben Chaima, jemuž vyšla zimní příprava, místo toho pokračuje v podzimní mizérii. A nebyl by Hovorka lepší na stoperu než Costa?

    Teplice - Sparta: Červenka si našel Hyčkův centr a prostřelil Nitu – 1:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud