Ondřej Škvor
Premium
16. dubna 2018 • 20:00

Sudí šlágru Proske: o kritice od Šurala i Bakošově nepotrestaném řevu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šural si do něj rýpl v poločase, Bakoš na něj průběžně řval ve druhé půli a Hapal si zlehka postěžoval po utkání. I přesto platí, že rozhodčí Zbyněk Proske šlágr Plzeň–Sparta (2:2) zvládl. V rozhovoru pro Sport hovoří o reakcích nejen sparťanského kapitána, o tom, jak zabránil tomu, aby se utkání vymklo kontrole, či o pomoci videorozhodčího v situaci, při které se Letenští dožadovali penalty.



Sparťan Josef Šural si v poločase do televize postěžoval: „Víte, jak to tady chodí, tady jsou standardky na jednu stranu, na druhou ne.“ Mluvil o poslední čtvrthodině první půle, kdy se jeho tým dostal pod velký tlak. Sudí Zbyněk Proske ale pískal rovinu.

Co si o jeho slovech myslíte?
„Když dáte branku, mentální síla mužstva se okamžitě zvedne. Máte to v hlavě, všude jste o krok dříve a soupeř tím pádem pozadu. Tím spíš, že ten je zase pod dekou. Z toho vyplývají i fauly. Podle toho to pak na hřišti vypadá. Pak se to nasčítá a hráči získají takový pocit. Určitě to nebylo tak, že bych Plzni pomáhal.“

Po zápase se podobně vyjádřil Pavel Hapal. Řekl, že některé standardky byly moc úzkostlivě písknuté pro domácí. Co vy na to?
„Úzkostlivě… Zase to je pohled jedné strany. Hráči si nedarují ani centimetr, je to velký boj. Ale já si to nijak neberu. Všude jsou emoce, já k tomu tak přistupuju a rozumím jim.“

Hlavně ve druhé půli jste písknul opravdu hodně faulů. Nebylo to z vaší strany opravdu úzkostlivé? Nebo to byla taktika, aby se zápas neproměnil v divočinu?
„Když si to utkání vezmete jako celek, jeho teplota se měnila. Hosté rychle vedli o dva góly, pak přišlo snížení, poločas, nějaké nové taktické pokyny. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud