Premium
3. května 2018 • 13:09

Příběhy před šlágrem: Flo se vynořil, Řezník je českým Kimmichem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z nejhoršího je venku a v sobotu může slavit titul. Viktorii Plzeň stačí v Edenu proti Slavii remíza, aby odšpuntovala mistrovské veselí. Na koho se oba celky mohou spolehnout? Ve Slavii v posledních kolech ožil odepsaný krajní obránce Per-Egil Flo, který se i díky vysokému počtu zraněných hráčů dostal do sestavy a především směrem dozadu zatím odvádí poctivé výkony. Viktoria se zase může opřít o univerzála Radima Řezníka, který perfektně zvládá záskok na stoperu a celou sezonu podává nadstandardní výkony. Co je předností těchto dvou hráčů? A jaké jsou jejich statistiky?



Flo měl jít pryč, na šanci čekal i v juniorce

Norský obránce Per-Egil Flo vytěžil z toho, že trenér Jindřich Trpišovský měl problémy se skládáním sestavy, a v posledních třech soutěžních zápasech zaujal místo na levém beku. A pozor, červenobílí ve všech třech duelech udrželi čisté konto.

Na podzim naskočil jen do dvou zápasů v domácím poháru, v lize ani na minutu a zdálo se, že jeho mise v Edenu se uzavírá. Když v zimě přebral Slavii trenér Jindřich Trpišovský, přišel hned další signál. Norský obránce Per-Egil Flo už s týmem ani neodcestoval třetí den zimní přípravy na soustředění do Španělska. Měl jít pryč, nakonec ale zůstal.

Nejprve se připravoval s juniorkou, od února se zase připojil k áčku a čekal, jestli se mu ještě naskytne příležitost, aby zkusil Trpišovského přesvědčit v ostrém zápasovém testu. Kouč mu ji dal v semifinále domácího poháru proti Mladé Boleslavi (2:0). Flo nezklamal, a proto pak hrál v lize v Liberci (0:0) a naposledy i proti Slovácku (0:0).

Slavia ve všech třech zápasech udržela nulu, i proto se nabízí, že Trpišovský nebude chtít moc sahat do složení obrany pro nadcházející třaskavý zápas s Plzní. Na druhou stranu by měl mít k dispozici Jana Sýkoru i Jaromíra Zmrhala, tedy pro sebe ideální složení levé strany sestavy.

Jak se Flo jeví? „Převažuje u něj dobrá defenziva, s tím jsme spokojení. Na levé straně jsme měli problémy, soupeř se nám tam odtud dostával. Celkově bych ho ale hodnotil průměrně, protože podporu dopředu bych si od něj představoval větší,“ poznamenal Trpišovský o norském zadákovi po utkání v Liberci.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud