5. května 2018 • 11:10

Kaya: Bránit horu Beauguela? Měl jsem obavy, ale rád se s útočníkem rvu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před pár týdny byl na odpis.  Vysedával na tribuně, nebo jen na lavičce. To, že se Semih Kaya probojuje zpátky do sestavy Sparty, bylo nepravděpodobné. Trenéři sázeli na duo David Hovorka a Lukáš Štetina. Jenže pro zápas s Jabloncem se vykartoval již zmíněný Hovorka a turecký stoper toho využil. Nastoupil a v základu se udržel i pro další duely. Jinak tomu nebylo ani v páteční předehrávce se Zlínem (2:1), kdy 27letý stoper působil jako jistota zadních řad Letenských. „Myslím si, že nám to s Lukášem v obraně sedlo,“ řekl po utkání turecký zadák pro klubový web.



Proti Jablonci z toho bylo čisté konto, na Baníku musel kvůli zranění v poločase odstoupit, ale v pátek proti Zlínu Semih Kaya opět nechyběl v základní sestavě Sparty. A nezkamal. Nebýt jednoho zaváhání Costy , udrželi Pražané další domácí čisté konto. I tak se však mohli radovat z výhry 2:1.

„Myslím si, že nám to s Lukášem Štetinou v obraně sedlo. Vzadu jsme nedělali chyby a zajišťovali se. I proto se povedlo dovést utkání k výhře. Teď musíme vyhrát zbývající tři zápasy, abychom v příští sezoně hráli evropské poháry. Jiná možnost ani není. Věřím, že je to v našich silách a zvládneme to,“ hodnotil utkání se Zlínem Kaya pro klubový web.

Proti moravskému celku měl na starost vytáhlého útočníka Jeana-Davida Beauguela, který měří 196 centimetrů. 27letý Turek tak měl se svými 183 centimetry značnou nevýhodu. Ale jako hendikep to nebral. Naopak.

„Když jsem ho viděl, tak jsem si říkal: Jak s ním mám jako hrát? Ale když zápas začal, tak jsem si v duchu uvědomil, že vlastně souboje s takovými vazbami mám v oblibě. Mám rád, když je to mezi obráncem a útočníkem takový malý souboj a musíte se o balon rvát,“ prozradil Kaya v pozápasovém rozhovoru.

Sparta - Zlín: Štěstí pro Spartu! Beauguel ve velké šanci, ale zblízka přestřelil branku
Video se připravuje ...

Zároveň i troch pokáral své spoluhráče, kteří ve druhém poločase nepodali tak dominantní výkon, jako tomu bylo například v úvodních 30 minutách první půle.

„Je pravda, že jsme nenastoupili tak kompaktně jako v tom prvním. Byli jsme pasivní a často zůstávali za balonem. Nechtěli jsme hrát. To je věc, která nás dost trápí. Takhle jsme hráli před pěti, šesti týdny a ztratili jsme tím spoustu zápasů. Nemůžeme tohle dopustit. Musíme dominovat celý zápas,“ varoval bývalý fotbalista Galatasaraye Istanbul.

A svůj názor nabídl i druhý ze stoperů Lukáš Štetina. „Možná hrajeme zbytečně složitě, neumíme si pomoct při rozehrávce. Soupeři potom nabízíme víc příležitostí a nakonec z toho dostaneme gól. Dohrávali jsme zase zbytečně pod tlakem. Asi si za to zase můžeme sami, ale jsme hlavně rádi za tři body,“ dodal slovenský stoper.

Gólová radost! Sparťanský kanonýr David Lafata krátce poté, co se prosadil proti Zlínu
Gólová radost! Sparťanský kanonýr David Lafata krátce poté, co se prosadil proti Zlínu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud