Jonáš Bartoš
6. května 2018 • 12:20

Plzni se rozpadá defenziva. Limberský odkulhal, půjde na beka Petržela?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před ligovým finišem jde o nepříjemnou komplikaci. Zadní řady Viktorie Plzeň povážlivě řídnou, na důležitý zápas se Slováckem (sobota 12. května) má trenér Pavel Vrba aktuálně k dispozici pouze tři hráče, které běžně využívá v defenzivní čtyřce. V sobotním duelu na Slavii (Viktoria padla 0:2) se vykartovali Roman Hubník a Milan Havel, zranění stehenního svalu si navíc obnovil David Limberský. „Nějak to vyřešíme,“ věří trenér Vrba.



Plzeň měla na Slavii první titulový mečbol, který ale nevyužila. Prohra 0:2 znamená, že Západočeši se o punc ligového šampiona musí ještě rvát. Zbývají tři kola, Viktoria potřebuje uhrát čtyři body, aby mohla bez ohledu na ostatní výsledky slavit.

Zvládnout musí následující domácí souboj se Slováckem. Už teď je jasné, že do bitvy s týmem bojujícím o záchranu, který mimo jiné minulý týden obral o dva body Slavii (remíza v Edenu 0:0), půjde v poslepované sestavě. Problém nastal v defenzivě, kde vypadlo hned několik stabilních článků sestavy.

Ideální plzeňskou defenzivní linií je čtyřka Řezník, Hejda, Hubník, Limberský. Zkušení hráči toho spolu odehráli opravdu hodně, vyhoví si, pokud jsou v ideální formě, patří mezi nejlepší obránce v lize. Jenže Lukáš Hejda nastoupil naposledy 18. března ve Zlíně (1:0), kvůli zranění vynechal už sedm zápasů. „Slovácko ještě asi nestihne,“ pravil trenér Vrba po duelu na Slavii.

V Edenu mu ze sestavy odpadli další tři hráči. Kapitán Roman Hubník a Milan Havel dostali žluté karty, v jejich případě šlo o čtvrté napomenutí v sezoně. To znamená automatický trest pro následující zápas se Slováckem. V ohrožení je i David Limberský, který si v Edenu obnovil zranění stehenního svalu.

Jeden z klíčových mužů plzeňské jedenáctky se zranil už před 14 dny při pokusu o patičku v duelu v Brně (3:1). „Je to směšné. Myslím, že kdyby hrál jednodušeji na gólmana, tak by se mu to asi nestalo,“ zlobil se po utkání Vrba.

Slavia - Plzeň: Znovu video! Rozhodčí odvolal penaltu, Limberský Tecla nefauloval
Video se připravuje ...

Limberský následně vynechal domácí duel s Karvinou (2:0), na šlágr se Slavií se stihl dát dohromady a nechyběl v základní sestavě. Jenže náročný zápas nedohrál. V 74. minutě se řítil na bránu Stanislav Tecl, Limberský ho v plné rychlosti zaskluzoval a unikajícího útočníka zastavil.

Sudí Franěk nejdřív zapískal faul, na základě konzultace s videem ale penaltu odvolal. Opakované záběry prokázaly, že Limberský zasáhl čistě a svůj tým zachránil parádním defenzivním zákrokem. Jenže skluz z plného sprintu nevydrželo Limberského tělo. Ještě než Franěk rozhodl, zda penaltu potvrdí, ležel plzeňský obránce v bolestech na trávníku a po chvíli odkulhal ke střídačkám. Znovu se ozval namožený sval a už nešlo pokračovat, na hřiště musel čtvrt hodiny před koncem Jan Kovařík.

„Snad to nebude tak vážné jako minule, ale určitě je špatně, že si to David udělal na stejném místě. Zprávu dostanete v pondělí nebo v úterý, teď nebudu věštit z křišťálové koule,“ okomentoval Vrba zdravotní stav 34letého krajního beka.

Pokud se Limberský nestihne dát dohromady na příští týden se Slováckem, zbývají v Plzni už jen tři obránci schopní nastoupit. Ve stoperské dvojici dojde na Tomáše Hájka s Radimem Řezníkem, nalevo Limberského alternuje Jan Kovařík. Problém bude na pravé straně, kde nejčastěji hrají Řezník nebo Havel, dalšími možnostmi jsou Limberský, případně Hubník.

Pokud ani s jedním nebude moct Vrba počítat, je možné, že dojde na Milana Petrželu, který už několik zápasů na pro sebe netypickém postu v minulosti zvládl. Nicméně jde o nouzovou variantu, která trenérovi určitě přidělává vrásky…

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Plzeň 2:0. Lídr titul neslaví, v Edenu kralovali domácí
Video se připravuje ...

Řezník po prohře na Slavii: Věřím, že doma zvládneme vyhrát
Video se připravuje ...

Hubník po odložených oslavách v Edenu: Když video, tak na všech zápasech
Video se připravuje ...

Trpišovský po výhře: Jsem rád, že jsem se dnes zbavil jedné noční můry
Video se připravuje ...

Gólový Tecl: Když předvedeme ve finále poháru stejný výkon, vyhrajeme
Video se připravuje ...

Sýkora po skvělém výkonu: Plzeň jsme nepustili téměř k ničem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud