27. května 2018 • 05:00

Co chystají trenéři českých týmů před poháry? Už promluvili o posilách

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké plány mají trenéři Plzně, Sparty a Slavie před další sezonou?Jaké plány mají trenéři Plzně, Sparty a Slavie před další sezonou?FOTO: Koláž iSport.cz

    Sezona skončila, už se zbrojí na další. Hned po závěru posledního kola Het ligy trenéři pěti českých pohárových zástupců naznačili, že mají představu, jak budou chtít v létě posilovat, aby obstáli na evropské scéně. Padla také konkrétní jména... Projděte si jejich vyjádření.

  • Pavel Vrba (Plzeň)

    Kouč mistrů ligy Pavel Vrba si užívá triumf na plzeňském náměstíFoto Barbora Reichová / Sport

    Zvlášť hodně kolísavé výkony Plzně na jaře ukázaly, že mistr bude potřebovat kádr okysličit, než vstoupí do elitní společnosti v základní skupině Ligy mistrů. Už dopředu je jisté, že přijde stoper Luděk Pernica z Jablonce. A dál? „Sami víte, že na přestupním poli pracujeme, nenecháváme to na červenec, srpen. Máme nějaké podepsané hráče, minimálně čtyři by v létě měli přijít,“ řekl trenér Pavel Vrba už před týdnem na začátku oslav. U odchodů se nejčastěji mluví o tom, že by do ciziny zamířil kanonýr Michael Krmenčík. „Jsem v Plzni a zůstávám tady,“ řekl po hattricku na Dukle. Ale přestup současně také nevyloučil.

    CELÝ SESTŘIH: Dukla Praha - Plzeň. Mistr bere další tři body, Krmenčík má hattrick
    Video se připravuje ...

  • Jindřich Trpišovský (Slavia)

    Michael Ngadeu se postaral o jeden z gólů Slavie v TeplicíchFoto ČTK

    Trenér Jindřich Trpišovský už ví, na jaký post se při shánění nových tváří pro Slavii zaměří nejvíc. „Všichni víme, že potřebujeme posílit hlavně v křídelních pozicích,“ stanovil si prioritu. Po nejistotě ohledně majitele klubu zatím není podle něj jisté, jak velké částky bude možné tentokrát investovat. „V Česku hledá hráče každý, takže potřebujeme reagovat rychle,“ uvedl. Současně popřel, že by byl na odchodu Michael Ngadeu, o kterého by měl stát saúdskoarabský klub Al-Wehda.

    CELÝ SESTŘIH: Teplice - Slavia 0:3. Hosté uhájili předkolo Ligy mistrů
    Video se připravuje ...

  • Petr Rada (Jablonec)

    Kouč Petr Rada dotáhl severočeský klub na senzační třetí místo v lizeFoto Adéla Ludvíková / Sport

    Celý podzim na evropské scéně? To ještě v Jablonci nezažili… Trenér Petr Rada má po jarní jízdě, která zajistila jeho týmu účast ve skupinové fázi Evropské ligy, jasno. Kromě již dohodnutého odchodu Pernici další hráče nejraději nepouštět. „Budeme se samozřejmě muset pobavit o těch, kteří jsou na hostování. Ale samozřejmě bychom chtěli kádr rozšířit. V této situaci nemůžete dát hráče pryč. Jedině pokud by přišla zajímavá nabídka… Ale to záleží na vedení a na tom, jestli to pro klub bude zajímavé. Já osobně bych chtěl, aby kádr dostál co nejmenšího počtu změn. A případné okysličení by rozhodně nebylo na škodu,“ prozradil své představy.

    CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Slovácko 2:0. Jablonec vyhlíží pohárovou Evropu
    Video se připravuje ...

  • Václav Jílek (Olomouc)

    Fotbalisté Olomouce se radují z gólu proti Mladé BoleslaviFoto ČTK

    Není pochyb, že z českých pohárových zástupců bude mít Olomouc největší problémy udržet hráče, kteří nováčka nečekaně vytáhli až k předkolu Evropské ligy. „Někteří z nich mají ještě čas,“ řekl trenér Václav Jílek. Řeč je především o trojici Uroš Radakovič, David Houska a Jakub Plšek, kteří mají ve smlouvách výstupní klauzule. Na Hané se budou rozhlížet po hrotovém útočníkovi, protože Jakubu Řezníčkovi končí hostování z Plzně.

    CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Mladá Boleslav 3:0. Dvakrát se trefil Plšek
    Video se připravuje ...

  • Pavel Hapal (Sparta)

    Útočník Sparty David Lafata se fotí s fanoušky na Bohemians po svém posledním zápaseFoto Michal Beránek (Sport)

    Na Letné byl poslední rok ve znamení mohutných změn. Klid by neměl nastat ani v létě a trenér Pavel Hapal už ví, jakým směrem se zaměří. „Víme, kde nás tlačí bota. Některé pozice potřebujeme zesílit – třeba post pravého krajního obránce,“ řekl po remíze 0:0 na Bohemians. Kromě toho se Sparta zaměří také na stopery. Hapal potvrdil i zájem o útočníka Benjamina Tetteha, který patří právě poslednímu soupeři Sparty v uplynulé sezoně.

    CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Sparta 0:0. Hosté zakončí nepovedenou sezonu na pátém místě
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud