28. května 2018 • 12:07

Ekpai jde do Plzně. Chtěl bych tu porazit Real, říká posila mistra

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelé dva dny po posledním zápase v sezoně hlásí Plzeň výraznou posilu. Do kádru ligového mistra přichází dvaadvacetiletý krajní záložník Ubong Ekpai ze Zlína, na západě Čech podepsal tříletou smlouvu. „Plzeň je podle mě nejlepší český klub. Hraje jako rodina, jako jeden tým. To se mi líbí a myslím si, že to je pro mě dobrá volba,“ řekl nigerijský hráč na oficiálních stránkách klubu.



V Česku působí Ekpai od července 2016. V Liberci hostoval z Maccabi Haifa a za 16 ligových zápasů nastřílel čtyři branky a přidal dvě asistence. Loni přestoupil do Zlína, kde ve 28 ligových duelech dal sedm gólů a připsal si čtyři asistence. Za oba týmy nastupoval také v Evropské lize, kde si připsal devět startů.

O Ekpaie stála také Slavie, nejlepší střelec Zlína v uplynulé sezoně dal nakonec přednost působení v dresu Viktorie.

Lákadlem pro něj byla účast ve skupinové fázi Ligy mistrů, ve které by rád potkal Real Madrid. „Chtěl bych ho porazit a přál bych si, aby byl Cristano Ronaldo u toho. Pak bychom mu mohli říct, že jsme ho porazili,“ zasnil se.

Samá chvála od něj zazněla i na adresu nových spoluhráčů. „Limberský je podle mě nejlepší obránce v Česku, hraje dobře a chytře a těším se, až s ním budu hrát. Mám také rád Kopice, s nímž jsme si naposledy ve Zlíně vyměnili dresy. Obdivuji Krmenčíka, protože dává rád góly. Budu dělat vše proto, abych mu na několik dalších přihrál," řekl Ekpai.

Čím byl Ekpai pro Plzeň atraktivní? "Je rychlostním typem fotbalisty, kteří jsou pro dnešní fotbal nesmírně důležití. Navíc má již zkušenosti s evropskými poháry," uvedl generální manažer Adolf Šádek.

Sparta - Zlín: Studená sprcha pro Spartu - Ekpai hlavou zblízka snižuje na 1:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud