Michal Koštuřík
29. května 2018 • 08:39

Peltův klub zbrojí na Evropskou ligu. Jablonec bere Břečku a Kratochvíla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další dvě posily pro Evropskou ligu jsou na cestě. Jablonec podle důvěryhodných zdrojů Sportu posílí stoper Tomáš Břečka (24) ze Slovácka a plzeňský záložník Miloš Kratochvíl (22), jenž v minulé sezoně hostoval v Brně! „Je to domluvené,“ uvedl člověk, zainteresovaný v obou transferech. Oba hráči byli na trhu žádaní, ovšem skupinu EL jim nabídl jen Peltův klub.



Slovácko přichází o první ze svých mladých klenotů. Levonohý stoper Tomáš Břečka má perspektivu a už i dost zkušeností. Když mu drželo zdraví, byl pro tým z Uherského Hradiště nepostradatelný. „Hráč s velkými předpoklady, pro větší kluby,“ charakterizoval ho trenér Michal Kordula. Od nového ročníku to může potvrzovat v Jablonci, který je připravený aktivovat jeho výstupní klauzuli, a v Evropské lize.

Pro Břečku půjde o první seniorské angažmá mimo Uherské Hradiště. Na jaře odehrál všechny zápasy v základní sestavě a navíc bez střídání. V sestavě Radova celku má nahradit Luďka Pernicu , který přestoupil do Plzně.

Co nabídne novému klubu? „Má výbornou levačku i hru hlavou, je zodpovědný a pracovitý. Tišší kluk. Měl by obranu víc dirigovat,“ prohlásil kouč Kordula. Blízko příchodu na Střelnici je rovněž David Hovorka ze Sparty, Břečkův vrstevník. Tihle dva by měli spolu s dvacetiletým Davidem Lischkou vytvořit osu defenzivy pro nadcházející sezonu.

Dalším novicem bude záložník Miloš Kratochvíl (22), který patří Plzni a hostoval ve Zbrojovce. Jeho transfer na sever Čech má mít návaznost na Pernicův odchod opačným směrem. Rodák z Karlových Varů, jenž má za sebou i hostování v Senici, odehrál v minulém ročníku 21 zápasů a vstřelil jeden gól. Zájem byl o něj i v dalších klubech, myslel si na něj mimo jiné slovenský mistr z Trnavy. Ale novým působištěm reprezentanta do 21 let bude třetí celek HET ligy.

„Od nás odchází,“ potvrdil brněnský kouč Roman Pivarník po posledním utkání v Ostravě. Kratochvíl je kreativním typem, trošku podobným jabloneckému tahounovi Michalu Trávníkovi. Může hrát na pozici „desítky“ i níž.

Jablonec je blízko i k angažování Jakuba Hory z Teplic a jak už deník Sport informoval před pár dny, získá z Brna uruguayské křídlo Rafaela Acostu.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud