Jonáš Bartoš
29. května 2018 • 14:25

Plzeň ulovila další posilu! Z Bulharska přichází Slovák Procházka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V kancelářích v Plzni mají hned po skončení mistrovské sezony napilno. Zástupci Viktorie usilovně pracují na nových posilách. Jednou z nich se stalo poměrně zajímavé jméno – klub, který na podzim čeká základní skupina Ligy mistrů, se dohodl na tříletém kontraktu se slovenským záložníkem Romanem Procházkou. Zkušenému defenzivnímu středopolaři vypršel kontrakt v bulharském Levski Sofia.



Procházka odehrál v Bulharsku čtyři poslední sezony, zařadil se k oporám známého klubu ze Sofie. 29letému záložníkovi po sezoně skončila smlouva a po úspěšném ročníku plánuje pokračovat jinde. Blonďatý univerzál se přesune do Štruncových sadů.

Západočeši potvrdili informaci iSport.cz, že první námluvy proběhly už v polovině sezony. „S Romanem jsme se viděli již v zimě, kdy došlo k prvnímu oťukávání. Jde o velmi zkušeného hráče. Jeho příchodem posilujeme střed pole, což jsme avizovali jako jednu z priorit,“ prohlásil generální manažer Adolf Šádek.

Plzeň hledala právě středního záložníka k doplnění dvojice Tomáš Hořava, Patrik Hrošovský . Zvlášť, když na západě Čech už nebude pokračovat Andreas Ivanschitz, nepočítá se ani s Diegem Živuličem. Procházka pochází ze Slovenska, to rovněž odpovídá dlouhodobé klubové strategii, že chce spoléhat na hráče především z Česka a sousední země.

„Angažmá v Plzni je pro mě obrovská výzva. Těším se na fanoušky, na město, na klub... Viktoria má každoročně ty nejvyšší ambice, což mi bude vyhovovat,“ řekl sám 29letý hráč.

„Procházkovi vypršel kontrakt, podle informací bulharských médií má nabídky z Plzně a Lechu Poznaň. Podle různých zdrojů spíš zvolí Plzeň kvůli možnosti zahrát si Ligu mistrů,“ prozradil už dříve bulharský novinář Metodij Šumanov, který přispívá do britského Guardianu.

Procházka už má za sebou slušnou kariéru. Působil ve Spartaku Trnava, poslední čtyři sezony strávil v Levski. Patřil ke stabilním členům kádru, občas navlékl i kapitánskou pásku. Překonal rekord klubu v počtu startů cizince a byl velmi oblíbenou personou. Upozornil na sebe i krásným gólem do sítě Černo More Varna.

V uplynulé sezoně pomohl týmu ke třetímu místu v lize a zajistil Levski účast v evropských pohárech. S fanoušky se loučil se slzami v očích, protože už tušil, že nový ročník bude oblékat dres jinde. Novou výzvou pro něj bude český mistr.

Plzeň už po skončení mistrovské sezony podepsala dva nové hráče – z Jablonce přišel stoper Luděk Pernica , ze Zlína se podařilo dokončit příchod Ubonga Ekpaie.

Nej střelec Krmenčík: Individuální trofej? Titul jsem chtěl víc
Video se připravuje ...

Nejlepší ligový hráč Kopic: Životní sezona? Těžil jsem z práce celého týmu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud