Michal Kvasnica
1. června 2018 • 09:27

Olomouc shání útočníka pro Evropu. Přijde z Teplic Vaněček?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plán zní jasně: sehnat útočníka. Olomouc po skončení hostování Jakuba Řezníčka intenzivně hledá jedničku na hrot, která by byla konkurenceschopná i v Evropské lize. Podle informací deníku Sport už probíhají jednání s teplickým Davidem Vaněčkem.



O urostlého forvarda, který v uplynulé sezoně nastřílel 10 ligových gólů, má však zájem více klubů. I ze zahraničí. David Vaněček si aktuálně vybírá mezi nabídkami Sigmy a skotského Heart of Midlothian. Rozhodnout by se měl během dovolené na Krétě.

Splašit v českých podmínkách kvalitního hroťáka za relativně rozumné peníze, to je kumšt. A taky téměř každoroční práce sportovních ředitelů. Pakliže nepracujete v pražských „S“ či Plzni, nadstandardního borce, který nastřílí 10 branek a víc, nemáte šanci dlouhodobě udržet.

O kterých útočnících ještě v Olomouci uvažují?
Jan Pázler,
Hradec Králové,
27 let
Nemanja Kuzmanovič,
Opava, 29 let
Tomáš Poznar, Plzeň, 29 let
Pavel Dvořák, Jihlava, 29 let
Lukáš Batka, Štěchovice, 22 let

Své o tom vědí i v Olomouci, které Tomáše Chorého v zimě vyfoukl právě novopečený mistr. A to navíc dvoumetrový habán mezi vyhlášené kanonýry nepatří (na podzim vstřelil 2 góly). Právě Chorý byl však po experimentech s Halenárem, Depetrisem, Mahmutovičem , Malcem a dalšími jediným, kdo konečně zacelil díru po Martinu Doležalovi. Toho Sigma lehkovážně ztratila před čtyřmi roky...

Na jaře zalepil hanácký klub místo na hrotu Jakubem Řezníčkem. Host z Plzně vstřelil šest branek, nedá se říct, že by vyloženě propadl. Olomoucké vedení i realizační tým si však představovali lepší herní přínos i životosprávu.

Hledání tak pokračuje dál. Nejvýše na seznamu vybraných útočníků aktuálně stojí David Vaněček z Teplic, kterému na konci roku na severu Čech vyprší smlouva. A na to Sigma, která stále nemá majitele, slyší.

Stejně tak ji bodne i finanční injekce za plzeňský postup do Ligy mistrů, což bylo součástí bonusu za přestup Chorého. „Zájem o Vaněčka mohu potvrdit. Nabídli jsme mu velmi dobré podmínky, teď už je to jen na něm,“ přiznal Sportu sportovní manažer Ladislav Minář.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Mladá Boleslav 3:0. Dvakrát se trefil Plšek
Video se připravuje ...

Olomouc Teplicím nabízí dvě varianty: doplatek nebo hráčskou kompenzaci v podobě Pavla Moulise, který již na Stínadlech působil. Rychlý křídelník by se návratu domů nebránil, už v zimě byl z rodinných důvodů jednou nohou v druholigovém Ústí nad Labem.

Celá záležitost má však jeden háček. O Vaněčka má totiž zájem i Heart of Midlothian, šestý celek uplynulé sezony skotské ligy. Za 27letého forvarda nemíní platit, chtěl by ho přivést až v lednu po vypršení smlouvy a o to lepší podmínky mu nabídnout.

A to se samozřejmě příliš nezamlouvá Teplicím, které by rády ještě utržily nějaký finanční obnos, nebo aspoň Moulise. Vše tak nyní záleží na Vaněčkovi, jemuž podle informací Sportu skotská nabídka zamotala hlavu. Jasněji by mělo být po jeho dovolené na Krétě.

Potom by Olomouc musela řešit plán B: jihlavského Pavla Dvořáka, plzeňského Tomáše Poznara či Jana Pázlera z Hradce Králové. Překvapením je, že klub, který se chystá na 3. předkolo Evropské ligy, sleduje potenciální posily i v ČFL. V dresu Štěchovic Hanáky zaujal slávistický odchovanec Lukáš Batka, jenž letos v třetí nejvyšší české soutěži nastřílel 24 branek.

Fotbalisté Olomouce se radují z gólu proti Mladé Boleslavi
Fotbalisté Olomouce se radují z gólu proti Mladé Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud