12. června 2018 • 18:00

Šest úkolů Jankulovského v Baníku: Vychytat posily i urovnat vztahy

Autor: mik
Vstoupit do diskuse
0
  • Marek Jankulovski jakožto nový sportovní ředitel BaníkuMarek Jankulovski jakožto nový sportovní ředitel BaníkuFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Nový sportovní ředitel ostravského Baníku Marek Jankulovski nebude mít vůbec lehkou úlohu. Stojí před ním zbrusu nová výzva, přičemž na bývalého obránce čeká už na začátku funcionářského úseku kariéry hned několik úkolů. Které to jsou a které pro něj budou prioritní?

  • Nastolit profesionalismus

    Marek Jankulovski, nový sportovní ředitel BaníkuFoto Michal Kvasnica (Sport)

    Aktuálně jednoznačná Jankulovského priorita. Byť už je podle něj klub nastaven správným směrem a ve vedení sedí schopní lidé, stále je co zlepšovat. Řeč je zejména o mladých nadějích, které by dle bývalého reprezentanta měli fotbalu dávat víc než sto procent. „Potřebují mít více respektu a profesionálního přístupu už v přípravě. Pokud to pochopí, můžou hodně dokázat,“ řekl.

  • Zabudovávat odchovance

    Marek Jankulovski v nové roli sportovního ředitele Baníku OstravaFoto twitter.com/fcbanikostrava

    S již zmíněným profesionalismem souvisí i přání, aby byl v budoucnu ligový A-tým složen z většího počtu odchovanců. To se v posledních sezonách Baníku nedařilo. „Chceme se více dívat i do vlastních zdrojů a vychovávat nové Baroše, Galásky, Bolfy a další,“ potvrdil. Prvním krokem by mělo být více příležitostí pro útočné duo bratrů Šašinkových, které se vrací z hostování.

    Ligové střihy o Baníku: K herní tváři se dopracuje. Bude z něj černý kůň
    Video se připravuje ...

  • Kooperovat s trenérem

    Marek Jankulovski zavzpomínal na povedené trefy své kariéryFoto Můj první gól

    Předchůdce Dušan Vrťo příliš nevycházel s bývalým trenérem Vlastimilem Petrželou, na posilách se často neshodli. Současný kouč Bohumil Páník přišel až po přestupním termínu, takže výběr nových jmen už bude probíhat ve spolupráci s Jankulovským. Právě symbióza sportovní ředitel-trenér může Baník po letech posunout na lepší úroveň.

     

  • Trefit posily

    Obránce Martin Šindelář je s Baníkem blízko záchraně! Malý zázrak, přiznáváFoto Michal Beránek (Sport)

    Ostravští již nechtějí razantně měnit kádr, cílem je stabilizovat sestavu a opřít se o úspěšné jaro. Dá se očekávat, že do každé řady (až na tu brankářskou) přijde maximálně jedno jméno. Končí Psyché a Poznar, takže klub potřebuje stopera a hroťáka. To bude úloha Jankulovského. „Celý víkend mi zvonil telefon, agenti mi nabízejí různé hráče,“ uvedl.

  • Urovnat vztahy

    Marek Hlinka a Milan Baroš z Baníku Ostrava se radují z góluFoto ČTK

    Přestože jsou fanoušci dvanáctým hráčem Baníku, umějí dát najevo svou nespokojenost. Stačí otevřít internetovou diskuzi a snadno zjistíte, že například Dušan Vrťo nebyl miláčkem ostravských příznivců. V tomto ohledu má Jankulovski, na jehož rozlučku na Bazaly přišlo před pěti lety 20 tisíc lidí, obrovskou výhodu. Image klubu rozhodně zvedne.

  • Ulevit majiteli

    Dame Diop z Baníku se raduje z prvního gólu proti BrnuFoto ČTK/Ožana Jaroslav

    Když si Václav Brabec před více než dvěma lety Baník pořizoval, doufal, že si bude jen užívat fotbal, fandit a manažerskou práci budou dělat jiní. Opak byl pravdou, boss v nedávném rozhovoru pro deník Sport přiznal, že se každý den vrací unavený domů do Kroměříže pozdě večer. Nyní by mu měl Jankulovski minimálně s čistě sportovní stránkou velmi pomoct.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud