22. června 2018 • 21:14

Slavia chce posilu z MS, Součka pustit nehodlá. Co na to Paska?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia Praha zatím během letní přestávky získala tři nové hráče a ještě minimálně jednu posilu plánuje přivést. Naopak z kádru úřadujícího ligového vicemistra už podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka nikdo neodejde, ani záložník Tomáš Souček, o kterého usilují italské kluby.



"Předpokládáme, že jsme ještě s posilováním neskončili. Máme jednoznačnou ambici pro příští sezonu - soustředit se na to, abychom znovu získali titul," řekl na dnešní tiskové konferenci Tvrdík.

"V této souvislosti sledujeme ne jen jednoho, ale nebál bych se říct více hráčů na mistrovství světa. Věřím, že minimálně ještě jeden hráč do kádru Slavie přijde," dodal bývalý ministr obrany.

Pražané už před pár dny získali kapitána Liberce Vladimíra Coufala a dnes angažovali jabloneckého levého beka či záložníka Jaroslava Zeleného a rumunského středopolaře Alexandrua Balutu z Craiovy.

"Myslím, že oba budou velkými posilami. Oba podepsali smlouvy na čtyři roky a nemají v nich výstupní doložku. To je základní kámen výstavby prvního týmu, který volíme," řekl Tvrdík.

"O Jardu jsme dlouho stáli, na druhou stranu o hráče jsme soutěžili s Plzní. Jsem hrozně rád, že si Jarda vybral Slavii. Včera se nám povedlo domluvit s panem předsedou Peltou (šéf Jablonce)," dodal Tvrdík.

Slavii už by neměl v létě nikdo opustit. "Myslím, že hráči, s kterými klub, sportovní ředitel nebo trenér nepočítali, již v klubu skončili. Bude o něco širší kádr než v minulé sezoně. A to vzhledem k tomu, že když vše bude vypadat úspěšně, když vyjde 3. i 4. předkolo Ligy mistrů, tak nás na podzim čeká porce asi 31 zápasů. A na jaře pak v lize play off. Takže teď nepřemýšlíme, že by kádr měl někdo opouštět," uvedl Tvrdík.

Slavia udrží i reprezentanta Součka. "Je to definitivní. Chceme se soustředit na 3. a 4. předkolo Ligy mistrů a na skupinu Evropské ligy v případě, že bychom v kvalifikaci neuspěli. A chceme se soustředit na titul. Pro trenéra je Souček v této strategii klíčový hráč, trenér si jeho uvolnění nepřál," řekl Tvrdík.

"Na soustředění v Rakousku s hráčem opakovaně hovořil a ani hráč nemá v hlavě, že si přeje odchod. Těší se na podzimní sezonu. Věřím, že když nám vyjde představení v pohárech, tak může jak klub, tak i Tomáš dostat lepší nabídky, než máme," dodal slávistický šéf.

„Slavia řekla ne a já to plně respektuji,“ zůstává v klidu hráčův agent Pavel Paska. „V tomhle byznysu city nehrají žádnou roli, proto stanovisko klubu respektuji a Tomáš se musí přes veškerý zájem o jeho služby koncentrovat jen na práci pro Slavii a zapomenout na tyhle věci. Na druhou stranu může nastat situace, kdy klub bude chtít prodloužit s hráčem smlouvu, a hráč může říct ne. A pak by odešel zadarmo,“ dodává Paska pro Sport.

LIGOVÉ STŘIHY o Slavii: Kdo (ne)převýšil Škodu a jak bránit Stocha
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud