Pavel Janega
5. července 2018 • 05:00

Námluvy Sparty: Bero chtěl přijít, potom otočil. Masopusta nepustil Pelta

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Jednání o přestupu Matúše Bera a Lukáše Masopusta do pražské Sparty ztroskotala. Pro tuto chvíli platí, že letenský dres neobléknou. Jak zjistil deník Sport, v obou případech rozhodovaly jiné důvody.



Není tajemstvím, že letenský kouč Pavel Hapal o Matúše Bera hodně stál a usiloval. Oba se dobře znají ze slovenské jednadvacítky a podle informací deníku Sport mezi nimi dokonce proběhla řada telefonátů.

„Bero mluvil také se sportovním ředitelem Zdeňkem Ščasným, který ho chtěl koupit už před pár lety. Jemu i Hapalovi xkrát řekl, že chce do Sparty,“ nastiňuje zdroj Sportu, proč náhlá otočka slovenského fotbalisty Letenské překvapila. Přitom s tureckým Trabzonsporem, kde doposud Bero působil, byli dohodnutí od 19. června, včetně přestupní částky 700 tisíc eur (v přepočtu přes 18 milionů korun), a už se jen ladily smluvní podmínky s hráčem.

Důležitou roli v celém případu sehrál agent Karol Csontó, jenž údajně tlačil na to, aby jeho klient zůstal v zahraničí. Což se mu podařilo, Bero přestoupil do Vitesse Arnhem. „Na stole měl sice ještě dvě nabídky od Sparty, ale už nereagoval,“ tvrdí zdroj Sportu, který je obeznámený s přestupovým trhem.

Jednání se zasekla i v případě Lukáše Masopusta , křídelního záložníka či obránce severočeského Jablonce. V tomto případě byla situace opačná, dohoda s hráčem byla na dobré cestě, jenže společnou řeč nenašly kluby.

Důvod? Sparta preferovala hostování s opcí, protože nechtěla Masopusta kupovat okamžitě. Na to ale jablonecký boss Miroslav Pelta nepřistoupil a na Letnou vzkázal: „Hostování pro mě nemá smysl, pustím ho jedině na přestup.“

Samozřejmě za stanovenou sumu v nemalé výši, spekulovalo o 25 milionech korun.

Nicméně Masopusta dokáže Sparta nahradit nejnovější akvizicí – devětadvacetiletým rumunským reprezentantem Alexandruem Chipciuem, jehož hostování s opcí bylo v úterý oficiálně stvrzeno podpisy zástupců bruselského Anderlechtu.

A stále není vyloučen ani příchod nejmenovaného klasického beka, kterého má sportovní vedení Sparty na seznamu...

Hapal po prohře se Celtikem: Potřebujeme být agresívnější a produktivnější ve hře dopředu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud