5. července 2018 • 13:45

Radoslav Kováč odpovídal čtenářům: o posilách Sparty i rozdělení rolí v týmu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak se Sparta připravuje na novou sezonu Fortuna ligy? Jak se nové posily Azapracovávají do týmu? Jaké jsou ambice letenských doma i v Evropě, kam vstoupí nejdříve ze všech českých zástupců? Čtenářům iSport.cz odpovídal ze soustředění v Rakousku Radoslav Kováč, který je asistentem trenéra Sparty Pavla Hapala.



Pokud se vám ONLINE rozhovor na mobilu nezobrazuje správně, otevřete si ho zde »

Radoslav Kováč

Petr, 5. července 2018
Dobrý den Radoslave, na jaký zápas ve své kariéře vzpomínate nejraději a proč? Děkuji za odpověď a ať se vám daří
Určitě za Spartu proti Laziu, když Marek Kincl vstřelil v nastavení branku a my postoupili do osmifinále LM. Díky moc, ale už na mě čeká trenér a musím běžet. Mějte se!
David Kratochvíl , 5. července 2018
Dobrý den Radku, jak se vám ve vzájemném střetnutí v Jihlavě líbil defenzivní záložník FC Vysočina Kamso Mara. Co je pravdy na tom, že je v hledáčku Sparty?
Viděl jsem ho ve 3 zápasech a působil na mě velmi klidně a dospělým dojmem.
Hedgehog, 5. července 2018
Kde Vás tlačí bota nejvíce? Podle mého chybí jednoznačně střelec, který by byl schopný dát 15-20 branek za sezónu.
Děláme všecko možné, abychom našli nového Lafatu, ale i tak tady máme střelce, jako je Matěj Pulkrab nebo Pepa Šural, kteří jsou schopní vstřelit i 15 a více branek. Věřím, že to dokáže i Tetteh.
Spartateam, 5. července 2018
Ahoj Radku,jaká je tvoje barva vlasů,ses blondak nebo zrzek,Diky martin
Medová lesní :)
Spartan, 5. července 2018
Dobry den. Proc nezkusime 3-5-2? Mame na to skvele hrace. Stoperi: Costa, Radakovic, Kaya Zaloha: Civic, Stanciu, Kanga, Mandjeck, Chipciu Utok: Sural, Tetteh
Variabilní budeme, i když to nemusí být zrovna tohle rozestavení.
Petr, 5. července 2018
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda-li je v týmu stále cítit "česká" atmosféra co se týče žertíků a podobného "špičkování" čím byly české týmy známy nebo je spíše tým rozdělen do skupinek podle národností? Děkuji za odpověď
Vtípky stále zůstaly, třeba Balkánci mají hodně podobnou náturu jako Češi a zapojují se do nich. Třeba teď vedle nás seděli na kafi Martin Frýdek s Rumuny.
...., 5. července 2018
Jak bylo v Cagliari? 😎
Krásný, ale krátký, děkuju.
Luboš Rydl , 5. července 2018
Ahoj Radku, můžeš mluvit do složení kádru? Díky
Pokud se mě někdo zeptá na názor, tak vždycky odpovím, ale do kádru vyloženě nezasahuji.
Pavel Malík, 5. července 2018
Dobry den Radku, chtel bych se zeptat na letosni posily... mam otazku proc tym sparty nema ambice privest do tymu hrace typu Davida Housky? Mlady nadejny zaloznik, ktery by dle meho mel ve sparte co ukazat, jsem fanousek sparty ale myslim si ze sigma letosni sezonu hrala vyborne a zrovna Houska mel velmi vydarenou sezonu stejne tak jak Plsek ci Radakovic ktery teda jiz za spartu bude hrat. dekuji za odpoved a preji prijemny vecer Pavel
Houska je výborný hráč, měl výbornou sezonu, ale na jho postu u nás hraje Kanga.
Peteeee, 5. července 2018
Ahoj Radku, jak se změnili tvé kompetence se změnou trenéra?
Moje asistenta ve struktuře týmu je pořád stejná. Kompetence určuje hlavní trenér a spolupráce je nyní snazší díky užšímu realizáku.
Jan Tomek, 5. července 2018
AHoj. Prosimte, chci se zeptat, proc nejsou prestupy na zacatku predtupoveho obdobi dotazene do konce, jak to bylo napriklad v Plzni. Pred 4 dny se rekne, ze Sparta zapojila vsechny skauty na praveho beka. Proc ne pred mesicem? Dekuji
Alternativy na pravého beka, které vytipoval skauting, byly rozjednané a jednání nedopadla z různých důvodů. Proto se skauting k posuzování hráčů na pravého beka vrátil.
Filip Nešpor, 5. července 2018
Dobrý den,chci se zeptat na situaci ohledně Ben Chaima. Má smysl,aby zůstával déle ve Spartě? Fotbalista je to asi kvalitní, ale nemá na to v hlavě. Dobře zahrál zatím jenom v přípravě, v ostrých zápasech nic nepředvedl, myslíte si,že se ještě může ve Fortuna lize prosadit?
Je to velmi kvalitní hráč, který bohužel na začátku minulé sezony přišel zraněný. Od té doby se do toho nemůže pořádně dostat, neměl optimální formu, aby nám mohl vyloženě pomoci.
Jackie, 5. července 2018
Hezký den, jak vidíte šance Sparty dostat se minimálně do skupiny EL? Co říkáte na vyřazení Německa a Španělska na MS a celkově jak se vám MS líbí? Děkuji za odpovědi.
1) Šanci určitě máme, uděláme všechno pro to, abychom se do EL dostali. Kádr je na to dostatečně silný. 2) Je to překvapení. Mistři světa oba, ale je vidět, že prochází nějakou generační výměnou a chvilku bude trvat, než se to celé zase nastartuje. Někteří kluci vyhráli všechno a je to pro ně složitý, i když motivace je na MS vždycky.
Kryštof Korenc, 5. července 2018
Jaké jsou dlouhodobé cíle sparty?
Vrátit se k ligové dominanci, jako to bylo v dřívějšéch letech, a hrát Ligu mistrů.
Dana Zarubova, 5. července 2018
Mohou podle vás hrát vedle sebe Stanciu a Kanga? Zda se mi, ze si herně a možná i lidsky nerozumí. Neokrada se tak Sparta zbytečně o velký Stanciuv potenciál?
Nico stahuje hru dostředu a uvolňuje hru na křídle pro pravého beka podobně, jako to bylo za doby Dočkala s Kadeřábkem. Nico a Kanga? Jsou to profíci, takže si musí na hřišti vyhovět.
Antonín Koláč, 5. července 2018
Zdravím vás Radku, chtěl bych se vás zeptat jaké máte trenérské ambice? Fandím vám ...mějte se.
Studuji teď A-licenci, v budoucnu se chci přihlásit na profi-licenci.
Martin Skočdopole, 5. července 2018
Kolik hráčů hodlá sparta letos jěště koupit?
Pokud někdo přijde, tak maximálně jeden hráč.
Radek, 5. července 2018
Zdravim Radošu. Zajimalo by me jakym stylem by se chtela Sparta prezentovat ? Za posledni rok jsem to bohuzel nepoznal.Dekuji za odpoved
Útočnou hrou, dominancí a držením míče. Doufám, že bude i hodně vstřelených branek.
Jan Belinger, 5. července 2018
Vím, že letní příprava je poměrně krátká. Přesto se mi dlouhodobě zdá, že Sparta i vzhledem k až obludně širokému kádru sehraje v této době poměrně malé množství zápasů. Nemůže se i tohle projevit na malé sehranosti mužstva v období, kdy se vstupuje do pohárů, resp. do ligy?
Je potřeba nabrat fyzickou kondici a těch zápasů je dostatek. I zápas s Celtikem ukázal, že hráči jsou ve velkém zatížení.
Kuba, 5. července 2018
Jak hodně zasahujete do skladby tréninků? Jak se vám spolupracuje s trenérem Hapalem?
Komunikujeme ji všichni společně. S trenérem Hapalem vycházím velmi dobře a strašně si přeji, abychom byli úspěšní.
robert, 5. července 2018
Jak myslíš že bude zakladní sestava Sparty
Doufám, že v tom nejlepším složení :-)
Michael, 5. července 2018
Zdravím Radku, v čem vidíte příčiny nepovedené sezóny a proč by další měla být lepší? Díky za odpověď. Přeju hodně štěstí v EL, ať se dostanete co nejdále a uděláte velký úspěch pro český fotbal.
Přišlo spoustu hráčů, nedokázali jsme to stmelit dohromady a bylo to hlavně krátká doba před zápasem s CZ Bělehrad, kdy sezona startovala a od té doby jsme se v tom celý rok babrali a hledali se.
Pavel Mokry, 5. července 2018
Ahoj rado jak vzpominas na angazma v Liberci?
Velmi dobře, beru to jako velmi povedené angažmá.
Jan Belinger, 5. července 2018
Dlouhodobě se ve Spartě řeší post pravého obránce. Pamatuji se, že za „21“ to kdysi hrál i dnes poměrně málo vytěžovaný Lukáš Vácha. V souvislosti s tímto postem se o něm uvažovalo už jednou. Ale on tehdy chtěl bojovat o reprezentační dres jako DZ. No, dnes by si asi jakékoliv místo „v základu“ nevybíral. Uvažovali jste o této alternativě?
Neuvažovali jsme.
Filip Nešpor, 5. července 2018
Dobrý den, chci se zeptat na základě čeho má téměř neotřesitelnou pozici v základní sestavě Sparty Kulhánek? Dopředu nevymyslí nic, podle mě by Sparta měla mít na jeho postu daleko kvalitnějšího hráče. Díky za odpověď.
Jeho největší přínos je v práci, která není tolik vidět. A na to, že hrál první půlsezonu v A-týmu Sparty, tak obstál.
Pavel , 5. července 2018
Jaká byla spolupráce s Andreou Stramaccionim?
Byl to velmi inteligentní člověk, který fotbalu rozuměl, akorát se mu to nepodařilo přenést na hřiště. Jeho angažmá ve Spartě nebylo bohužel úspěšné.
Ochri , 5. července 2018
Zajímala by mě kooperace lidí jako jste Vy, pan Baránek, pan Kotalík, pan Křetínský a ostatní z vedení včetně trenérského štábu a panů Ščasného s Rosickým...jak kdo funguje, co kdo má na starost, jak mezi sebou komunikujete, proč je vše obestřeno tajemstvím před fanoušky a navenek působí jako kamarádičkovství a že je klub pouze využíván jako prostředek nikoliv adekvátně veden jako český, v minulosti tolik úspěšný klub k tomu aby předváděl výkony na které fanoušci netrpělivě čekají už několik let... děkuji za jasnou odpověď
Já jsem asistent pana Hapala společně s panem Brunegrafem. Míra Baranek je týmový manažer, který řeší mimofotbalové, spíš organizační věci. Pan Ščasný je sportovní ředitel a spolu s Tomášem Rosickým jsou trenérskému týmu k dispozici ke každodenní konzultaci. Na úrovni vedení probíhají schůzky, kterých se účastní hlavní trenér, Zdeněk Ščasný, Tomáš Rosický, Adam Kotalík a majitel.
Petr Slapnicka, 5. července 2018
Dobro den proc nedostal Rio sanci pod panem Hapalem ukazat co umi . ? Opravdu je Rio horsi nez jiní def zaloznici v tymu.? Diky
Rio je velmi zkušený hráč, ale klub si vyhodnotil, že směrem k budoucnosti bude přínosnější pracovat s hráči, kteří jsou v kádru nyní.
Filip Nešpor, 5. července 2018
Dobrý den, myslíte si, že se tým konečně sehraje a Sparta bude v nadcházející sezóně opravdu bojovat o titul? 5.místo je totiž nehodno tradici a ambicím Sparty.Věřím,že nadcházející sezóna bude o poznání lepší.
Minulá sezona byla tragická, to víme a doufáme, že se tohle nebude už opakovat. Věříme všichni, že budeme letos všichni bojovat o titul. Myslím, že kvalitu na to jednoznačně máme. Opět to souvisí s týmovostí - sehrát se a hrát jako tým, ne jako jednotlivec. To už je práce pro nás, trenéry.
Petr, 5. července 2018
Zajímá mě otázka trenovanosti hráčů A mužstva. Jak je možné, že ve fyzické připravenosti a chuti makat na hranici sebeobětovaní se pro tým někteří hráči viditelně za soupeři v minulé sezóně zaostávali? Bylo to špatnou skladbou tréninku nebo spíš mentalitou hráčů a jejich nízkou loajalitou k týmu? Můžeme se letos těšit na výrazně lepší výkony s vyšším nasazením a zaujetím pro hru? Děkuji.
Věřím, že ty výkony budou diametrálně rozdílné. Co se týká výkonu, tak nejdůležitější bude udělat co nejlepšího týmového ducha. Máme hodně zahraničních hráčů, takže je musíme stmelit a hrát jako tým, to je nejdůležitější. Po fyzické stránce problém nebyl, spíš jsem to viděl jako problém mentální.
Filip Nešpor, 5. července 2018
Dobrý den, chci se zeptat jestli počítáte na pravého beka opravdu s Chipciem, nebo jestli ještě je v řešení příchod pravého beka,když Chipciu je křídelník? Je možné,že Stanciu bude hrát na svém ideálním postu ve středu zálohy, nebo s ním definitivně počítáte na pravé křídlo? A co Mihailo Ristic počítáte s ním do kádru a případně na jakém postu se vám zdá nejepší? Díky za odpovědi.
Myslím, že v jednání ještě nějaký hráč existuje, ale pokud nikdo nepřijde, tak pravděpodobně může Chipciu zůstat na beku. K němu máme ještě mladé Wiesnera s Chvátalem. Se Stanciuem počítáme podle zápasů, může hrát z křídla i pod hrotem. Rozhodovat se budeme podle soupeře. Ristič je podle nás víc středový hráč a co se vrátil z dovolené, tak udělal velký progres v kondici. Hodně na sobě zapracoval, takže těch šancí by měl dostat víc.
Hubert, 5. července 2018
Proč se nevrátil Brába? Díky za odpověď.
Vím, že jsme měli zájem, ale nějak to ztroskotalo. Bohužel nedošlo k dohodě.
Jana, 5. července 2018
Dobry den pane Kovači jak hovoříte s cizinci
Dobrý den, mluvíme spolu anglicky a tu fotbalovou řeč dokážou kluci i česky, třeba Vatajelu, Čivič, Vukadinovič i Costa mluví velmi dobře česky.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud