4. července 2018 • 20:54

Baník porazil slovenského mistra, Jablonec si před soustředěním zastřílel

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevídanou formu zatím mají v letní přípravě fotbalisté Ostravy. Baník dnes zvítězil na hřišti slovenského mistra Trnavy 1:0 gólem Martina Filla ze 48. minuty a ani ve čtvrtém duelu neinkasoval. V součtu se závěrem minulé ligové sezony Slezané udrželi čisté konto už šestkrát po sobě.



Dařilo se také Jablonci, který smetl pěti brankami druholigový Varnsdorf 5:0. Tři góly dal třetí tým uplynulé ligové sezony během úvodních devíti minut a na konci se dvakrát trefil mladík Tomáš Čvančara.

"Je vidět, že hráči si na sebe zvykají, noví do toho pomalinku zapadají. Dokud jsme měli síly, mělo to parametry, ač tam chyby byly, především v druhém poločase," řekl pro klubový web jablonecký trenér Petr Rada.

Teplice zvítězily až gólem v 72. minutě 1:0 nad Jihlavou, která sestoupila do druhé ligy. Severočeši měli obrovské štěstí, protože Vysočina v závěru během dvou sekund trefila břevno a pak tyč.

"Brali jsme to de facto jako by to byl ligový soupeř. Jihlava měla na začátku víc šancí než my, rozjížděli jsme se pomalu. Jsme spokojeni s výhrou, protože každá výhra se počítá, i když je to v přípravě," uvedl teplický asistent trenéra Radim Nečas.

Karviná remizovala s nováčkem polské ligy Sosnowiecem 2:2, když dvakrát dokázala dotáhnout jednobrankovou ztrátu. "Bylo obrovské vedro. Soupeř vystřídal dvě jedenáctky, my naopak to odehráli v jedné sestavě, protože potřebuji, aby hráči už chytli zápasový rytmus. Z toho pohledu pro nás 2:2 zajímavé. V prvních 20 minutách jsme měli pět gólovek a zase jsme je neproměnili. Ale musím hráče pochválit, že se dokázali dostat zpět do zápasu," řekl karvinský trenér Roman Nádvorník.

Nerozhodný výsledek s polským celkem uhrálo i Slovácko, které remizovalo 1:1 s Piastem Gliwice. Soupeře poslal do vedení český útočník Michal Papadopulos, za tým z Uherského Hradiště po změně stran srovnal Jakub Petr.

FK Jablonec - FK Varnsdorf 5:0 (3:0)
Branky: 7. a 9. Doležal, 80. a 84. Čvančara, 2. Chramosta.
Sestava Jablonce:
I. poločas: Hanuš - Holeš, Hovorka, Břečka, Hanousek - Hübschman - Masopust, Kratochvíl, Acosta - Doležal, Chramosta.
II. poločas: Hanuš - Masopust, Lischka, Břečka, Hanousek - Acosta, Kratochvíl, Trávník, Jovovič - Chramosta (64. Čvančara), Ikaunieks. Trenér: Rada.

Zaglebie Sosnowiec - MFK Karviná 2:2 (1:0)
Branky: 16. Cichocki, 75. Sanogo - 50. Weber, 81. Lingr.
Sestava Karviné: Pastornický (46. Ciupa) - Moravec, Piroch, Smrž, Tusjak - Mareček - Lingr (82. Egri), Weber, Suchan (62. Moskál), Galuška (86. Putyera) - Ramírez (75. Řapek). Trenér: Nádvorník.

FK Teplice - Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)
Branka: 72. Šup.
Sestava Teplic:
I. poločas: Diviš - Vondrášek, Ljevakovič, Král, Krob - Kučera - Trubač, Žitný, Hora, Luts - Vaněček.
II. poločas: Němeček - Šup, Čmovš, Král, Šimeček - Kučera (65. Trubač) - Rezek, Kodeš, Diaz, Shejbal - Červenka. Trenér: Šmejkal.

1. FC Slovácko - Piast Gliwice 1:1 (0:1)
Branky: 64. Petr - 19. Papadopulos.
Sestava Slovácka: Daněk - Juroška, Krejčí (46. Šimko), Hofmann, Reinberk (46. Divíšek) - Navrátil, Machalík (46. Kohút), Daníček, Sadílek (46. Janošek), Petr (70. Hellebrand) - Kuchta (46. Kubala). Trenér: Kordula.

Slavia Praha - Rapid Vídeň 2:0 (2:0)
Branky: 26. Tecl, 44. Sýkora.
Sestava Slavie:
I. poločas: Kolář - Coufal, Jugas, Ngadeu, Zelený - Kúdela - Van Buren, Hušbauer, Sýkora, Zmrhal - Tecl.
II. poločas: Kolář - Frydrych, Kúdela (77. Coufal), Pokorný, Zelený (70. Deli) - Souček, Valenta - Van Buren (59. Auer), Musa, Bořil - Škoda. Trenér: Trpišovský.

Trnava - Baník Ostrava 0:1 (0:0)
Branka: 48. Fillo.
Sestava Ostravy: Laštůvka - Pazdera (67. Mešaninov), Procházka (73. Pokorný), Stronati, Fleišman - De Azevedo (46. Fillo), Šindelář (79. Kaloč), Hrubý (46. Jirásek), Granečný (81. Bolf) - Baroš (46. Pedrinho), Diop (70. J. Šašinka). Trenér: Páník. 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud