7. července 2018 • 19:00

Jablonec inkasoval tvrdý direkt, poprvé prohrál v přípravě i Baník

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Jablonce hrubě nevyšel úvodní zápas na soustředění v Rakousku. Třetí celek uplynulé ligové sezony podlehl rakouskému mistrovi Salcburku vysoko 0:5 a utrpěl první porážku v letní přípravě. Karviná naopak proti druholigovému soupeři roli favorita potvrdila a Vítkovice porazila 4:1. Stejným poměrem si poradil i Zlín s Frýdkem-Místkem, který sestoupil do třetí ligy. Nováček nejvyšší soutěže z Opavy zvítězil 2:1 v polské Vratislavi a Mladá Boleslav si totožným výsledkem poradila s rumunským Sepsi.



Jablonec inkasoval dva góly v úvodních dvou minutách a i v dalším průběhu udělal řadu chyb, které soupeř ještě třikrát potrestal. Severočechům nebyl souzen ani jeden přesný zásah, v závěru totiž dvakrát trefili brankovou konstrukci.

"Vstoupili jsme do zápasu špatně a o té koncentraci na zápas si musíme popovídat. První půle byla z naší strany celkově špatná, nebudeme se vymlouvat na tréninky, i když je soupeř už možná o trochu dál. Inkasovat pět gólů je strašně moc. Dneska tam nebylo nic pozitivního. Musíme si to rozebrat a znova začít pracovat od nuly," řekl pro jablonecký web nazlobený trenér Petr Rada.

První porážku v rámci letní přípravy utrpěl i Baník Ostrava, který dokonce vůbec poprvé inkasoval. Slezané podlehli na půdě nováčka druhé ligy Prostějova 1:2.

"Jde o to, jak se prohraje. My prohráli s ostudou. Fotbal je takový, že když mu nedáte, on vám nedá taky," řekl kriticky trenér Baníku Bohumil Páník.

"Základní sestava, která do utkání vešla, byla lehkovážná, nefotbalová, a když už to bylo 2:0, byla taky vyplašená. Nebyla schopna se nějakým způsobem vzepřít. Ukazuje se, že někteří hráči, kteří dostanou příležitost, nejsou zkušenému kádru schopni konkurovat," dodal.

FK Jablonec - Salcburk 0:5 (0:3) 
Branky: 1. Wolf, 2. Daka, 39. Ulmer, 61. Dabbur z pen., 87. Prevljak. 
Sestava Jablonce: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Kubista (46. Kratochvíl) - Masopust (73. Ikaunieks), Považanec (46. Chramosta), Trávník (66. Hübschman), Jovovič (46. Acosta) - Doležal (73. Pleštil). Trenér: Rada.

Prostějov - Baník Ostrava 2:1 (2:0)
Branky: 4. a 19. Koudelka - 60. Fleišman.
Sestava Ostravy: Budinský - Mešaninov (60. Pazdera), Pokorný (60. Procházka), Stronati (46. Šindelář), Granečný (46. Fleišman) - Fillo, Hrubý, Kaloč (60. Diop), Bolf (46. De Azevedo) - Pedrinho (46. J. Šašinka), Baroš. Trenér: Páník.

Karviná - Vítkovice 4:1 (2:0)
Branky: 27. a 34. Ramirez, 48. Moravec, 88. Suchan - 59. Matěj.
Sestava Karviné: Berkovec - Čolič, Dreksa, Janečka, Letič - Šisler (53. Suchan) - Moravec (59. Tusjak), Panák, Budínský, Kalabiška (20. Lingr) - Ramirez (79. Piroch). Trenér: Nádvorník.

Fastav Zlín - Frýdek-Místek 4:1 (0:0)
Branky: 53. Bartolomeu, 69. Džafič, 70. vlastní Farský, 75. Bačo - 58. Strnad.
Sestava Zlína: Šiška (46. Číž) - Tkadlec, Štěpánek, Bačo - Kopečný, Slaměna, Hronek (49. Gettler), Mehanovič, Holík - Džafič, Bartolomeu, Trenér: Bílek.

Vratislav - SFC Opava 1:2 (1:1)
Branky: 23. Cholewiak - 32. Schaffartzik, 57. Puškáč.
Sestava Opavy: Šrom - Helebrand, Radič, Hrabina - Řezníček, Schaffartzik - Jurečka, Janetzký, Freit - Puškáč, Smola. Trenér: Skuhravý.

FK Mladá Boleslav - Sepsi (Rum.) 2:1 (2:1)
Branky: 7. Ladra, 12. Komličenko - 3. Hadnagy.
Sestava M. Boleslavi: Šeda - Pauschek, Takács, Chaluš (46. Král), Fabián - Hůlka, Matějovský (62. Hubínek) - Konaté (78. Křapka), Ladra (62. Kateřiňák), Diviš (49. Mareš) - Komličenko. Trenér: Weber.

St. Pölten - 1. FC Slovácko 2:0 (2:0)
Branky: 4. Mislov, 32. Kwang-Ryong Pak.
Sestava Slovácka: Trmal - Reinberk (75. Juroška), Hofmann (46. Tkáč), Šimko (46. Divíšek), Kadlec - Rezek, Machalík (78. Havlík), Janošek, Sadílek (60. Hellebrand), Navrátil (60. Kohút) - Kuchta (60. Kubala). Trenér: Kordula. 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud