10. července 2018 • 18:43

Plzeň - Innsbruck 2:0. Poprvé nastoupil Bucha, padly hezké góly

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň na soustředění v rakouském Westendorfu zvládli i druhé přípravné utkání. Wacker Innsbruck porazili 2:0, góly dali Ubong Ekpai a Milan Petržela. V plzeňském dresu se poprvé představil mladý záložník Pavel Bucha, který do západočeského klubu přestoupil jako volný hráč poté, co dal výpověď ve Slavii.



Góly

Domácí: 14. Ekpai, 80. Petržela

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hruška – Havel (61. Řezník), Hubník (61. Procházka), Hájek (61. Pernica), Kovařík (61. Limberský) – Ekpai (61. Petržela), Kolář (61. Kopic), Hořava (61. Hrošovský), Zeman (61. Bucha) – Bakoš (46. Chorý), Řezníček (61. Krmenčík)

Hosté: 1. poločas: Knett – Meusburger, Maak, Baumgartner – Schimpelsberger, Henning, Freitag (C), Vallci – Rakowitz, Dedič, Durmus.

2. poločas: Wedl – Schimpelsberger (61. Hupfauf), Perič, Meusburger, Vallci (61. Buchacher) – Freitag (C), Kerschbaum (66. Henning) – Durmus (61. Rieder), Gabriele, Rakowitz (66. Zaizen) – Eler.

Rozhodčí

Stadion

Fotbalový stadion SV Westendorf

Plzeň působila celé utkání lepším dojmem a nad rakouským soupeřem dominovala. V prvním poločase se po nádherné akci prosadil Ubong Ekpai. Nigerijská posila ze Zlína přesně zakončila centr Jana Kovaříka, který se uvolnil po přesné narážečce s Martinem Zemanem.

Po hodině hry trenér Vrba prostřídal sestavu, vyměnil hned devět hráčů. Do akce se poprvé v plzeňském týmu dostal Pavel Bucha. Dvacetiletý záložník se k týmu na soustředění připojil teprve dopoledne, předchozí den se finišoval jeho přestup. 

Bucha v pondělí večer podepsal čtyřletou smlouvu, den poté už si vyzkoušel plzeňský dres na hřišti. Buchův transfer vyvolává hodně diskuzí. Talentovaný hráč dal výpověď ve Slavii a do Plzně přišel jako volný hráč. (více čtěte ZDE »).

Plzeň dominovala i po rozsáhlém střídání. V závěru se ve vápně uvolnil Milan Petržela a svůj aktivní výkon korunoval gólem.

"Velice zajímavý zápas. Soupeř nás hodně napadal, hrál ve třech vzadu, což je trochu zvláštní na naše poměry. Celkem jsme zvládli zápas bez problémů. Mohli jsme dát i víc branek, soupeř se prakticky nedostal do šance. Takže spokojenost," uvedl pro klubový web asistent trenéra Dušan Fitzel.

Viktoria v přípravě dosud inkasovala jen při výhře 4:3 nad druholigovými Českými Budějovicemi. V sobotu Západočeši v posledním duelu v Rakousku odehrají generálku na start nové sezony s Dynamem Kyjev.

Radost plzeňských fotbalistů po brance do sítě Innsbrucku
Radost plzeňských fotbalistů po brance do sítě Innsbrucku

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud