Jakub Dvořák
15. července 2018 • 05:00

Sparta bez střelce! Tetteh dal z metru tyč, Pulkrab nemá Lafatův servis

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hledá se bomber. Nutně! Fotbalová Sparta bije na poplach. Její útok týden před startem nové sezony nebudí očekávaný respekt. Na devět branek v letní přípravě se muselo složit hned sedm fotbalistů, z toho pouze jeden (Benjamin Tetteh) je útočník. „Máme spoustu šancí, ale neproměňujeme. Možná by to chtělo kvalitnější zakončení,“ ví moc dobře trenér Pavel Hapal, kde letenskou družinu tlačí bota.



Schválně, zkuste si tipnout, kdo byl nejlepším střelcem v letní přípravě Sparty.  Tetteh? Pulkrab? Šural ? Kdepak! Ofenzivní esa jakoby se začátkem příprav na novou sezonu ještě zůstala na dovolené. O góly se museli starat jiní. Nejvíc (2!!!) jich na kontě po finálním sečtení mají Mihailo Ristič a Tal Ben Chaim. Hráči, kteří balancují na hraně základní sestavy a lavičky náhradníků.

Nutno podotknout, že ostřílení borci Václav Kadlec a Josef Šural toho vinou zranění v letě v rudém dresu moc neodehráli. První si nekopl ani jednou, druhý si pořádně zahrál jen proti skotskému mistru Celtiku Glasgow (0:1), kde Sparta tahala za kratší konec.

Trenér Hapal sázel na duo Tetteh, Pulkrab. Ať už v systému s jedním hrotem, či ve dvojici. Přesto se kýžená efektivita nedostavila. Mezi střelce se zapisovali Vácha , Vukadinovič či Stanciu.

"I bez Václava Kadlece a Josefa Šurala hráči tvrdě pracují, i když samozřejmě občas s chybama. Během přípravy jsme měli dost šancí, ale je to o tom finálním řešení. Možná by to chtělo kvalitnější centr nebo zakončení. V tréninku hráči zakončují dobře, daří se jim. Věřím, že najdou potřebný klid a přenesou si produktivitu i do zápasů,“ snažil se Hapal zůstat pozitivní po nevydařené generálce se Zaglebie Lubin (1:2).

Góly nedává ani navrátilec z hostování Matěj Pulkrab. Zatímco na jaře v dresu Liberce nasázel soupeřům devět branek, v letní přípravě ne a ne si najít svoje místo a uklidit míč do sítě.

„Mojí silnou stránkou je to, že dokážu zúročit práci celého týmu a dostat balon za brankovou čáru. Někdy je to i z jednoduchých pozic, ale někdo ten gól vstřelit musí. A moje práce je vždycky na tom místě být a skórovat. Já asi nebudu dávat branky z trestňáků z třiceti metrů, ale těmi góly pomoci můžu a měl bych,“ vyjmenoval před pár dny v rozhovoru pro Sport vlastnosti, kterými by měl pomoct Spartě.

Střelci Sparty v letní přípravě
Ben Chaim – 2
Ristič – 2
Tetteh – 1
Stanciu – 1
Holzer – 1
Vácha – 1
Vukadinovič – 1

Jenže problém vězí i v tom, že staronoví spoluhráči s ním na hřišti zatím nenašli společnou řeč. Zatímco David Lafata , ke kterému je Pulkrab občas přirovnáván, byl se svými nahravači téměř synchronní, u 21letého fotbalisty to zatím chybí. Míče jej budťo přelétají, nebo v tom horší případě, vůbec nenajdou.

A otazník visí i nad letní posilou z Bohemians Benjaminem Tettehem. Ve Spartě se uvedl hned v prvním utkání proti Trenčínu, když se prosadil po parádní kombinační akci, ale od té doby střelecky mlčí. Hapal mu dal důvěru do posledního zkušebního utkání, ale vytáhlý útočník se často sám bil zády k soupeřově brance a do zakončení se moc nedostal. Až na jednu výjimku, která potvrdila letenský zmar.

Po standardní situaci se k Tettehovi odrazil balon a stačilo jej nasměrovat do odkryté branky. Ghanský fotbalista ale z metru trestuhodně napálil tyč.

Břevno, tyč, tyč a minela. Podívejte se na neuvěřitelný zmar Sparty
Video se připravuje ...

„V zápasech máme hluchá místa, ale také spoustu šancí, které neproměňujeme. Věřím, že od prvního ligového zápasu by se to mohlo zlomit v náš prospěch. Pokud začneme dávat góly, tak věřím, že budeme vyhrávat,“ je Hapal přesvědčen o zlomení střelecké smůly.

O sestavě už má prý téměř jasno a největší vrásky mu dělá složení právě útoku. Takže Tetteh? Pulkrab? Či snad uzdravení Šural s Kadlecem? Hapal to rozhodně nebude mít lehké. Při aktuální formě sparťanských forvardů to vypadá jako malá loterie.

Samozřejmě že Sparta může vyhrát titul. Jsme dostatečně kvalitní, myslí si Ristič
Video se připravuje ...

Neproměněné šance? Bylo to k smíchu, až smutné, zhodnotil zápas Frýdek
Video se připravuje ...

Hapal: Posila? Musela by rovnou pomoct. Proti Opavě nastoupí až 80 % hráčů z generálky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud