Michal Kvasnica
18. července 2018 • 21:23

Holzerův návrat do Baníku: špatná první akce a pár nadávek od fanoušků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víc než generálku na ligu brali ostravští fanoušci středeční utkání Baníku s třetiligovými Petřkovicemi jako příležitost vidět v akci staronovou posilu, kterou klub oficiálně oznámil pár hodin před hvizdem. Daniel Holzer po dvou letech znovu oblékl modrý dres s číslem 21. „Jsem šťastný, že se to dotáhlo a mohl jsem si zahrát aspoň jeden přípravný zápas,“ řekl po výhře 2:0. Sestav si vlastním tým z hráčů fotbalové ligy a hraj o 200 tisíc >>



Dvaadvacetiletý záložník šel do hry hned po změně stran. Tradičně se postavil na svou oblíbenou levou stranu přímo před tribunku na malém stadionu v Markvartovicích u Hlučína, kde Holzera měly jako na dlani zhruba tři stovky fanoušků.

A do staronového angažmá bývalý mládežnický reprezentant nevstoupil ideálně. Po jeho špatném prvním dotyku se totiž soupeř okamžitě hrnul do brejku. „To se mi vůbec nepovedlo, takže jsem fanouškům ještě víc přilil do ohně,“ smál se Holzer. „Říkal jsem Barymu (Milanu Barošovi – pozn. red.), že mu děkuju za stranu, co vybral. Aspoň jsem to měl před tím jádrem hned za sebou.“

Jinak však jeho návrat, který ve velkém poslední týden rezonoval sociálními sítěmi a všelijakými diskuzemi, příliš negativní nebyl. „Jen pár poznámek od jedinců, kteří se mnou mají problém. Neříkám, že to nevnímám, to bych kecal. Ale snažím se to nepřipouštět, i kluci mi říkají, ať to vůbec neřeším. Navíc k fotbalu emoce prostě patří, beru to. Budu se je snažit přesvědčit na hřišti, aby změnili názor,“ uvedl Holzer.

Na základní sestavu si však bude muset bývalý mládežnický reprezentant zřejmě počkat. Post levého beka totiž drží pevně Jiří Fleišman a nad ním operuje devatenáctiletý talent Denis Granečný, který se v posledních týdnech dostal do velmi dobré formy. „Bude to těžké, protože ten kádr je fakt silný. A na krajích obzvlášť, protože tam je Denis (Granečný), Carlos (De Azevedo) a Filous (Martin Fillo), všichni borci do základu. Pro trenéra je to jen dobře, že má na výběr takové hráče,“ konstatoval Holzer.

PROFIL: Baník potřebuje posílit střed. O záchranu by ale neměl bojovat
Video se připravuje ...

Po zkušenosti ve Spartě však podobné věci řeší už s větším klidem. „Jsem zocelenější a doufám, že to v Baníku potvrdím. Tlak ve Spartě je obrovský. Fanoušci po vás chtějí vyhrávat doma, venku, v lize, v pohárech...“ popisoval muž, jehož příchod zrealizoval Marek Jankulovski, nový sportovní ředitel Baníku.

„Někdy před osmnácti dny mi zavolal a ptal se mě, jak bych to viděl s návratem, jak to mám ve Spartě a podobně. Řekl jsem mu, že bych se vrátil rád, ve Spartě jsem se necítil jako článek týmu. Potom se začalo jednat, bylo to trošku delší, ale naštěstí to dopadlo,“ prozradil Holzer.

Jednání se táhla, neboť měl o něj velký zájem Jablonec, který mu nabízel i lepší finanční podmínky. „Spartě bylo asi jedno, jestli odejdu na hostování nebo na přestup, ale já preferoval odchod natvrdo. Pak už to bylo mezi Spartou, Jabloncem a Baníkem. Panu Kotalíkovi jsem řekl, že bych se rád vrátil do Ostravy. A pan Křetínský to teda asi schválil,“ uzavřel s úsměvem Holzer.

Ligový start pro něj bude pikantní, v pondělí totiž Baník hostí právě Jablonec.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud