19. července 2018 • 21:20

Do Slavie míří Olayinka. Tvrdík šifroval o posile: Není to sci-fi film

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia pravděpodobně dotahuje příchod posily do ofenzivy. Alespoň podle indicií, které dal její šéf Jaroslav Tvrdík na sociální síť Twitter. Podle nich má do Edenu mířit nigerijský útočník Peter Olayinka z belgického Gentu, který si už českou ligu vyzkoušel v Dukle.



Tvrdík vyslal nejprve šifru v podobě tří čísel – 47/16/7. S dodatkem, že nejde o sci-fi. Podle Olayinkova životopisu jde zřejmě o jeho celkovou bilanci v albánské lize, tedy 47 zápasů, 16 gólů a 7 asistencí. Ve druhé zprávě už pak slávistický předseda výrazně naznačil, že jde o dvaadvacetiletého Nigerijce. „Tak ještě dodám, že se zpět do Prahy a nově do Slavie moc těší. Teď již je to pro děti z mateřské školky. A moc chtěl, proto jsme udělali na naší straně také maximum,“ napsal Tvrdík.

Olayinka hostoval v Dukle v sezoně 2016/2017 a v devětadvaceti ligových zápasech si připsal pět branek a tři asistence. Uplynulou sezonu byl z Gentu zapůjčen na hostování do Waregemu a ve čtyřiceti soutěžních zápasech vstřelil jedenáct gólů a u patnácti asistoval.

Trenér Jindřich Trpišovský si dlouhodobě přál rozšíření možností v ofenzivě. Potřeba pro posílení ještě vzrostla poté, co si ve středu na tréninku zlomil nohu Mick van Buren, a bude tak červenobílým dlouhodobě chybět. U Olayinky by měl navíc odpadnout aklimatizační problém, na který Trpišovský v souvislosti s možným příchodem cizince upozorňoval. Českou ligu i Prahu už zná.



Slavia už během tohoto přestupního období o šikovného Nigerijce usilovala, ale jednání nejprve ztroskotala na vysoké ceně. Tvrdík odkryl, že za osm milionů euro ho „sešívaní“ kupovat nebudou. Jak se zdá, dohoda se ale nakonec podařila.

Ligový speciál už v pátek v deníku Sport: soupisky, program, rozhovor s Hapalem
Video se připravuje ...

Chceme vyhrát titul. Ale nerad vykřikuju hesla, říká Trpišovský
Video se připravuje ...

Má pozice ve Slavii? Už není tak silná jako dřív, říká kapitán Škoda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud