Jakub Dvořák
22. července 2018 • 04:55

Nováčci Sparty šlapali: Chipciu je velká posila, přínosný Tetteh

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen výhra, ale i dobré výkony mohou těšit Pavla Hapala po úvodním sobotním ligovém utkání proti Opavě (2:0). Vidět byl střídající útočník Benjamin Tetteh, který se podepsal pod oba vstřelené góly, i další letní posila Alexandru Chipciu na pravém beku.



Během přípravy působili oba nenápadně. Jeden nestřílel góly, druhý jakoby se stále sbližoval s novým kolektivem a bál se předvádět velké věci. Ani generálka na nový ročník ligy jim nevyšla. Benjamin Tetteh z metru napálil tyč, Alexandru Chipciu z pozice pravého obránce málo podporoval ofenzivu.

V prvním ostrém utkání se však na Letné předvedli zcela odlišnými výkony. 29letý Rumun, který na rozdíl od Tetteha nastoupil v základní sestavě, působil na pravém kraji za Talem Ben Chaimem jako velká jistota. A byl si toho vědom i trenér Hapal.

„Hrál velice dobře. Nevšiml jsem si, že by za celý zápas udělal chybu,“ chválil sparťanský kouč posilu z belgického Anderlechtu.

Po faulu opavského Matěje Hrabiny, když prošlápl Chipciuovi nohu, navíc mohli Letenští kopat i penaltu. Sudí Pavel Královec však po zhlédnutí videa usoudil, že si hostující hráč počínal v souladu s pravidly a nechal hru pokračovat.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Opava 2:0. Nováčka srazila chyba brankáře a vlastní gól
Video se připravuje ...

I tak zanechal rumunský univerzál velice slušný dojem. „Na pravém kraji dobře podporoval ofenzivu. Myslím si, že to pro nás bude velká posila. Navíc je možné, že v některých zápasech může nastoupit i výš,“ dodal na jeho adresu Hapal.

Další letní posila Benjamin Tetteh se po generálce s polským Zaglebie Lubin usadil pouze mezi náhradníky, ale na hřiště ho v 57. minutě poslalo zranění Matěje Pulkraba. Sotva se ghanský forvard stihl rozkoukat, už se začaly dít věci.

Byl to právě Tetteh, kdo našel ve středu pole volného Kangu a ten minimálně z 30 metrů otevřel skóre. V 84. minutě se po rychlé souhře s Vukadinem Vukadinovičem navíc zapsal mezi střelce. Jeho rána zpoza vápna byla však tečovaná a nakonec byla uznána jako vlastní.

„Jsem rád za svůj výkon i za výsledek. Myslím si, že nám takový zápas hodně pomůže a zvedne sebevědomí,“ řekl po utkání vytáhlý útočník. „Ještě než jsem šel na hřiště, tak mi trenér říkal, ať se nebojím a předvedu se. Jsem rád, že se to povedlo,“ dodal.

A slova chvály pro 21letého fotbalistu, který přišel z Bohemians, měl i Hapal. „Že se prosadil, je jedině dobře. Mám z něho pozitivní dojmy. Byl velkým přínosem.“

Žlutá lavina. Fanoušci Opavy se ukázali při výjezdu na Spartu
Video se připravuje ...

Sparta - Opava: Letenští vedou 2:0. Tettehovu ránu si srazil do sítě Svozil
Video se připravuje ...

Sparta - Opava: Kanga poslal Letenské do vedení 1:0. Skákavá střela prošla za Šroma
Video se připravuje ...

Sparta - Opava: Stanciu kroutil míč do šibenice, rána skončila na břevně
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Sparta - Opava: První letošní video. Penalta pro Spartu se ale neodpískala
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Sparta - Opava: Ben Chaim znovu neprolomil střeleckou smůlu, míč napálil do Šroma
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud