Premium
25. července 2018 • 04:55

Ben Chaim: muž na odstřel v základu. Jaká je jeho pozice ve Spartě?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, čemu se po skončení minulé, pro Spartu tolik neúspěšné sezony zdráhalo věřit mnoho odborníků i fanoušků, je realitou. Křídelník Tal Ben Chaim zůstává nadále právoplatným členem kádru Letenských. A co víc, v úvodu ročníku 2018/2019 dokonce figuruje v základní sestavě. Naskočil do generálky proti Lubinu i prvního ligového kola proti Opavě. Shodou různých okolností se mu v rudém dresu otevřela další šance. Izraelský fotbalista přepnul do jasného módu: teď, nebo nikdy.



Když hlasatel před výkopem ligové premiéry s Opavou vyvolával jednotlivé členy základní sestavy Sparty, jméno Tala Ben Chaima bylo fanoušky přijato možná nejchladněji. Z ochozů se ozval i nesmělý pískot. Spíš ale převládalo udivení, že se Izraelec mezi jedenáctku vyvolených vůbec protlačil. „V žádného hráče jsem důvěru neztratil. To platí i pro Tala,“ prohlásil po triumfu 2:0 trenér Pavel Hapal.

Nutno podotknout, že Ben Chaimovi utkání proti Opavě docela vyšlo. V kontextu předchozích vystoupení v rudých barvách rozhodně zaujal. Na pravém křídle byl aktivní, neustálým pohybem si říkal o balon. Dojem z výkonu si pokazil zahozenou tutovkou z prvního poločasu, v dalších herních aspektech ovšem obstál.

Snažil se kombinovat, oproti minulosti se nerozpakoval zabrat i dozadu a vypomoci defenzivním skluzem. Navíc byl mnohem přímočařejší, než předváděl v minulém ročníku, kdy balon často zasekával dozadu a brzdil tím útočné výpady. „Nedal jsem gól, takže se svým výkonem spokojený být nemůžu,“ prohlásil na klubovém webu Ben Chaim.

Odpovídající nabídka (zatím) nepřišla

Ze strany osmadvacetiletého křídelníka to byl přesto záblesk naděje, že by se ve Spartě přece jen mohl uplatnit. „Pokud by Ben Chaim navázal na výkon z utkání s Opavou, v klubu by byli spokojení. Přiblížil se tomu, co od něj vedení i trenéři očekávají,“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud