Michal Koštuřík
2. srpna 2018 • 20:30

V Opavě se chystá trávník, finanční nejistota u nováčka ale trvá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V týmu nováčka nejvyšší soutěže není klid. Sice se v pondělí začaly na opavském stadionu v Městských sadech kopat základy pro vybudování vyhřívaného trávníku, tým se domů vrátí nejdřív na konci října v duelu 13. kola FORTUNA:LIGY s Příbramí. Do toho trvá nejistota kolem nového generálního partnera. Pokud ho zastupitelstvo města neschválí, dojde v zimě na prodej některé z opor. Dobrá zpráva? Klub podle informací Sportu uhradil hráčům dlužné prémie za postup a nehrozí žádná rebelie. 



Stavební práce se rozjely, stadion by měl být v říjnu připraven na nejvyšší soutěž. Ovšem problémy u nováčka přetrvávají. Hlavně ty ekonomické. „Situace není stabilizovaná,“ přiznal včera Sportu šéf Slezského FC Marek Hájek.

Brzdou je nedokončené jednání s nachystaným investorem, nejmenovanou firmou s francouzským kapitálem. „První půlrok máme zajištěný,“ uvedl Hájek, jenž čeká, jak se k celé věci postaví radní. Ne všichni jsou příchodu nového mecenáše nakloněni, výsledek hlasování je obtížné odhadnout.

Už čtvrtek měl přinést posun, rokování spějí do finále. Město je majoritním vlastníkem klubu a rozhoduje o jeho budoucnosti. Někteří lidé se obávají ztráty vlivu na chod organizace, která je výkladní skříní města. „Věřím, že zvítězí ratio,“ přeje si Hájek rozumné vyřešení komplikovaného stavu.

Žlutá lavina. Fanoušci Opavy se ukázali při výjezdu na Spartu
Video se připravuje ...

V zákulisí se nesly řeči, že Opava dluží hráčům peníze. Šlo primárně o bonusy za postup z FNL, které vedení slíbilo uhradit do konce července. To se údajně stalo. „Mělo by to být v pořádku,“ uvedl náš zdroj. Hráči se uklidnili, v tuhle chvíli neřeší odchod jinam. Byť o ofenzivního záložníka Nemanju Kuzmanoviče stojí Baník Ostrava.

Ale co bude dál? „Řešíme, jak to budeme financovat, pokud se neschválí partner. Jednou z variant je, že v zimě prodáme nějakého hráče,“ informoval Hájek. Že by odešla některá z klíčových postav v příštích dnech, to opavský boss vyloučil. „Rozhodli jsme se, že udržíme kádr z minulé sezony pohromadě,“ dodal.

Nováček je po dvou kolech bez bodu a zítra ho čeká přetěžká šichta na Slavii. „Věděli jsme moc dobře, že to bude nesmírně složité. Hlavně kvůli exilu v Brně,“ nestresuje se zatím Hájek. „Jsme pragmatičtí a v pohodě. Uvidíme po pátém kole,“ nechá se překvapit, co pro svěřence Romana Skuhravého pobyt mezi elitou nachystá.

Každopádně se do metropole zase valí masa lidí z Opavy a okolí. Nováček počítá s podobnou podporou, jakou měl v prvním kole na Spartě. Tedy přes tisíc fanoušků.

CELÝ SESTŘIH: Opava - Zlín 1:2. Další výhra Bílkova týmu, nováček hrál dlouho v deseti
Video se připravuje ...

Hned první „domácí“ zápas v Brně se Zlínem ukázal, že azyl bude velkým minusem Skuhravého party.
Hned první „domácí“ zápas v Brně se Zlínem ukázal, že azyl bude velkým minusem Skuhravého party.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud