6. srpna 2018 • 04:55

Ligový reparát Sparty: probuzený Tetteh, vděčný hříšník i tichý kotel

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po psychické stránce náročný, zároveň velmi důležitý zápas zvládla v neděli Sparta. Jak po duelu se Slováckem (1:0) přiznal sportovní ředitel klubu a dočasný trenér Zdeněk Ščasný, hráči byli po čtvrtečním vyřazení z Evropské ligy od Subotice hodně na dně, bylo těžké je motivovat. Letenští nakonec urvali těsné vítězství a v lize mají na svém kontě plný počet devíti bodů. Zápas na Letné kromě sparťanské výhry nabídl i několik dalších příběhů.



Probuzený střelec Tetteh

Ve čtvrtek v odvetném zápase 2. předkola Evropské ligy se dostal do několika šancí, ale dát gól se mu nepodařilo. Tentokrát však díky Benjaminu Tettehovi získala Sparta další tři body do tabulky FORTUNA:LIGY a udržela kontakt s hlavními konkurenty v boji o mistrovský titul, tedy Slavií a Plzní.

Letní posila zápas se Slováckem jedinou trefou rozhodla. Psala se 32. minuta, srbský rychlík Srdjan Plavšič se dostal ve vápně ke střele z velkého úhlu, tu však zablokoval hostující obránce. Míč se ale ke sparťanskému záložníkovi odrazil zpět a ten jej přihrál na hranici malého vápna Tettehovi. Ghanský fotbalista zachoval chladnou hlavu a poslal míč do sítě. „Byl jsem ve velké šanci, musel jsem to už proměnit,“ řekl ke svému gólu. „Jsem šťastný, že se mi podařilo dát první gól ve sparťanském dresu,“ dodal.

Tetteh už se v mistrovském zápase málem jednou mezi střelce zapsal. A to hned v prvním duelu s Opavou. Jeho střelu ale tečoval obránce Svozil a branka byla zapsána jako vlastní. „Bylo to pro nás hodně náročné utkání a jsme rádi, že se nám podařilo zvítězit,“ konstatoval útočník Letenských.

Sparta - Slovácko: Tetteh z dorážky poslal Letenské do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Vděčný Radakovič

Sparťanský stoper Uroš Radakovič přiznal, že neměl po vyřazení Sparty z Evropské ligy lehké spaní. Právě po jeho zaváhání totiž Subotica kopala penaltu, která rozhodla o konci Letenských v evropských pohárech. „Pořád se mi to honilo hlavou, bylo to pro mě obrovské zklamání, i proto jsem byl v úvodní čtvrthodině nervózní. Musím poděkovat všem fanouškům, kteří vyvolávali během zápasu se Slováckem moje jméno. Jsem jim za to vděčný a ze srdce jim děkuji za podporu. Za náš dres se budu bít,“ slíbil.

I v neděli se mohl stát smolařem zápasu. Sedmnáct minut před koncem ho totiž ve vápně zasáhl míč do ruky. Penalta z toho ale nebyla. I přesto, že se rozhodčí byl poradit s asistentem u videa. „Abych řekl pravdu, hned jsem se rozhodčího ptal a věděl jsem, že se neřeší moje ruka, ale ta předchozí, kterou zahrál Martin Frýdek. Tím se mi ulevilo. Co se ale týče mé ruky, tak jsem si byl jistý, že jsem ji měl u těla,“ popsal kritický moment Radakovič.

Sparta - Slovácko: Video v akci. Radakovič zahrál rukou, ale penalta se nepískala
Video se připravuje ...

Tiché protesty sparťanských ultras

Poté, co bylo zahájeno utkání mezi Spartou a Slováckem, rozlehlo se letenským stadionem hrobové ticho. Domácí kotel totiž formou mlčení vyjádřil nesouhlas s tím, co se s jejich klubem v poslední době děje.

Krátce po úvodním hvizdu ultras roztáhli první ze dvou připravených transparentů, na kterém bylo napsáno: „Pokuty, zákaz, podmínky. Za své průšvihy neseme následky. Vaslui, Häcken, Subotica. Kdy je ponesete vy za ty své?“

Fanoušci naráželi na situaci po duelu se Suboticou a vběhnutí několika příslušníků kotle na hrací plochu. Incident bude řešit UEFA, Spartě hrozí pokuta, zavření stadionu či podmínka. Klub pak může sankci vymáhat na provinilcích.

Hned poté začalo nejtvrdší jádro sparťanských fans skandovat jediný chorál úvodní čtvrthodiny. „Kotalík, demisi!“ ozývalo se z kotle směrem ke generálnímu řediteli klubu. Mezitím roztáhli ultras druhý vzkaz, který byl mířený na diváky, kteří usedají na tzv. protilehlou tribunu, ale zároveň i na majitele Sparty Daniela Křetínského.

„Rok 2020 pohřeb ACS – protilehlá tribuna stále tleská,“ reagovali ultras na situaci, která nastala po čtvrtečním vyřazení z Evropské ligy, kdy diváci mimo kotel ocenili výkon hráčů Sparty. „Křetínský – vrah železné Sparty!,“ zněl dodatek mířený na muže, který je majitelem klubu z Letné od 3. června 2004.

Sparta - Slovácko: Potlesk, ale i pískot. Rozporuplná reakce sparťanských fans vůči Kangovi
Video se připravuje ...

Sparta - Slovácko: Kubala měl gól na hlavě, ale v tutovce minul
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud