Michal Kvasnica
Premium
7. srpna 2018 • 12:36

Barošova čísla! Při hattricku patřil mezi pomalé, tak v čem je jeho kouzlo?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Některým jeho vrstevníkům, kteří už nechtěli podstupovat každodenní dril, se pod trikem rýsuje pivní břicho. Ze hřiště se přesunuli do televizních studií a plnými doušky si užívají života. I Milan Baroš by téměř v 37 letech mohl zakotvit v komfortní zóně rentiérství, zvolil však raději devadesátiminutovou dřinu v nechutném vedru. Odměnou mu byl druhý ligový hattrick v dresu Baníku. A především emoce ostravských fanoušků. O ty jde v případě MB27 ze všeho nejvíc. Připravili jsme také statistický rozbor jeho výkonu v sobotním zápase. Víte, že byl až 15. nejrychlejším hráči na hřišti? Ale mladé pušky stejně předčil. Rozkryli jsme, co za tím je!



Říká se, že kluci ze skromnějších podmínek a vesnic to většinou ve sportu dotáhnou dál. Oproti městským „sígrům“ si více váží příležitosti, když si jich všimnou největší kluby v okrese či regionu. Navíc bývají vyspělejší. Podobné to bylo u Milana Baroše . „Odmalička měl dobrý fyzický základ, protože je z Beskyd. Všude si musel zajít, zaběhnout nebo maximálně dojet na kole,“ vzpomíná na první předpoklad úspěchu Verner Lička.

„Má posunutý práh bolesti oproti jiným. Pokud nemá svalový problém, kde to opravdu nejde mechanicky, tak nějakou únavu nebo nakopnutí vůbec nevnímá,“ doplňuje

Zkušený kouč Baroše odmalička potkával, protože jeho syn Mario hrával ve stejné kategorii. Od patnácti let měl již Lička rodáka z Vigantic pod drobnohledem v Baníku.„Byl v něm pud zabijáka, vždycky hrál hokejovým způsobem. Prvně si všímal soupeře a pak až míče,“ popisuje vlastnost, která Barošovi zůstala až do současnosti. Jako jedna z mála.

Nejvyšší dosažená rychlost hráčů v zápase Baník Ostrava - Příbram 3:0 Nejvyšší dosažená rychlost hráčů v zápase Baník Ostrava - Příbram 3:0Foto iSport.cz

Ostatní, většinou negativní atributy, totiž díky píli dokázal odstranit. I proto si Lička pamatuje na dvacet let starou příhodu, která se udála po zápase ve vršovickém Ďolíčku. Baroš hrál tehdy jedno z prvních ligových utkání, a protože mu bylo teprve sladkých sedmnáct, zaujal skauty ze zahraničí. Po duelu se Ličky, který v té době Baník vedl, na talentovaného mladíka vyptával sportovní manažer francouzského RC Lens, později PSG.

„Je rychlý?“ Trenér odpověděl, že průměrně. „Je technický?“ Lička upřímně řekl, že míč mu spíš překáží. „Umí dát gól?“ Člen Klubu ligových kanonýrů přiznal, že efektivita zatím pokulhává. „Tak v čem je sakra silný?“ zeptal se funkcionář po několika negativních odpovědích. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud