12. srpna 2018 • 10:30

Matouška chválili všichni. Hodil by se už do Kyjeva, vtipkoval Tvrdík

Autor: mms, pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět gólů? Tohle jediné rozjeté Příbrami nevyšlo, ale i tak zažila pohádkový den. Show při domácí výhře 4:0 proti fotbalistům Dukle režíroval Jan Matoušek. Nejzářivější příbramská hvězda vstřelila ve 4. kole FORTUNA:LIGY gól, na další dva nahrála a trefila tyč. To všechno jen dva dny po podpisu čtyřleté smlouvy se Slavií.



V Edenu mělo Matouškovo vystoupení samozřejmě ohlas. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík si pochvaloval, jakého hráče se podařilo získat. „Tak jsme přece jen udělali s Honzou Matouškem drobnou chybu - v téhle formě by se hodil již na Dynamo v úterý. Skvělý výkon dnes, gratulace,“ psal v nadsázce a zprávu doplnil smajlíky.

Pro odvetu 3. předkola Ligy mistrů opravdu Matoušek k dispozici červenobílým nebude. Posila za 40 milionů korun bude podle dohody ještě na podzim hostovat v Příbrami. „Ulevilo se mi, můžu se soustředit jen na svoji práci,“ nelitoval Matoušek, že působiště nezmění okamžitě.

Proti Dukle se v první půli pomalu rozjížděl: občas pobavil drzými fintami, a když při narůstajícím příbramském tlaku za vápnem švihl pravačkou, míč prosvištěl kousek vedle branky.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Dukla 4:0. Koncert Matouška odnesla Dukla
Video se připravuje ...

Po pauze začal čarovat: dvakrát pláchnul po pravé straně a nahrál před odkrytou branku veteránům Rudolfu Skácelovi a Miroslavu Slepičkovi. Dvě téměř stejné situace během necelých tří minut. „Makáme na Honzu a on se nám odměňuje,“ usmál se Skácel, jenž v české lize skóroval skoro po devíti letech. „Když se dostane do svého obvyklého módu, je nezastavitelný.“

Jako včera proti odevzdané Dukle. Po dvou gólových pasech trefil tyč, v 78. minutě ztrapnil pomalého stopera Michala Bezpalce, frnknul s míčem a napálil ho pod břevno. Ligová bilance dvacetiletého Matouška je skvostná: čtyři zápasy, tři góly a dvě asistence.

„Honza to odehrál na vlně euforie. Zase ukázal svoji nevšednost,“ poklonil se příbramský trenér Josef Csaplár. Když dostal otázku na Matouškův přestup do Slavie, stroze odpověděl: „Tohle jde mimo mě. Řídím se jednoduchým heslem: Jsi tady, hraješ.“

Příbram - Dukla: Po centru Matouška otevřel skóre veterán Skácel
Video se připravuje ...

Příbram - Dukla: Další krásné sólo Matouška, Slepička uklízel do prázdné
Video se připravuje ...

Příbram - Dukla: Matoušek nemá dost, k dvěma asistencím trefil tyč!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Příbram - Dukla: Famózní Matoušek! Po dvou asistencích svým gólem dorazil Duklu
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud