Jakub Konečný
Premium
17. srpna 2018 • 18:20

Ekpai v Plzni sedí. Nechal se nachytat na pár korun, říká kouč Petržela

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Historicky první Afričan v Plzni zatím nedostal čuchnout. Má to těžké, jako každý průkopník. Ubong Ekpai, historicky první africký hráč ve Viktorii Plzeň, zatím neodehrál v novém působišti ani minutu. „Ale pracuje a šanci určitě dostane. Možná už v nejbližším zápase,“ vyhlíží nedělní duel mistra na půdě Karviné hráčův agent Martin Říha. Pro iSport Premium o jeho přestupu mluvil i bývalý kouč Zlína Vlastimil Petržela.



Než začne zápas, navlékne na sebe rozlišovák a usadí se na lavičku náhradníků, z níž se zvedne, maximálně aby se chvíli rozcvičoval. A někdy ani to ne. Ubong Ekpai je v Plzni zatím pouze v roli diváka. Byť byl zatím pokaždé v nominaci k ligovému utkání, na hřiště se dosud nedostal. Proč?

„Protože jsme zápasy zatím řešili s hráči, kteří dostali prostor,“ vysvětlil to svérázně kouč Viktorie Pavel Vrba po sobotním utkání se Zlínem (1:0), odkud Ekpai do Štruncových sadů přišel.

Dvaadvacetiletý Nigérijec je nejplatnější na pravém křídle, kde je pro Vrbu zatím první volbou zkušený Milan Petržela, který nastoupil v základní sestavě na Dukle (3:1), s Libercem (1:0) i v Olomouci (1:0).

V zápase proti Zlínu se sem pak zleva přesunul Jan Kopic, kterého nalevo nahradil Martin Zeman. A když se kouč rozhodl v závěru takticky střídat, ukázal opět na Petrželu. Jako by byl Ekpai vzduch. Přitom v létě za něj dala Plzeň sedmnáct milionů korun, suverénně nejvíc ze všech svých letních posil. A vzhledem k tomu, že už za sebou měl úspěšná angažmá v Liberci a ve Zlíně, čekalo se, že se v novém působišti rozkouká velice rychle.

Petržela: Neměl se nechat nachytat na pár korun

„Ekpai tady není čtrnáct dní, v Česku je už dva roky, takže si na život u nás už zvykl. Není to klasický nákup hráče ze zahraničí, který sem přijde a zjišťuje, jak to tady vůbec funguje. Nechci říct, že to je český hráč, to není, ale na ligu už si zvykl a ví, co se bude dít,“ řekl na jeho adresu Vrba.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud